Oranje meisjes <16 bereiden zich voor op kwalificatietoernooi in Bulgarije

17 Apr 2019 - Andre Triep
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De Oranje meisjes onder 16 spelen van 25 t/m 27 april 2019 kwalificatiewedsstrijden voor het EK dat in juli in Italië en Kroatië plaats vindt. De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in de gemeentelijke sporthal in de Bulgaarse plaats Stara Zagora, centraal gelegen in Bulgarije en qua inwonertal vergelijkbaar met Arnhem. In januari 2019 vond het WEVZA-kampioenschap plaats waaraan 6 landen deelnamen. Nederland werd derde en plaatste zich niet voor het EK

Het team is na de eerdere kwalificatieronde via het 6-landentoernooi van de WEVZA gewoon door blijven trainen en oefende op 24 februari tegen Japan in Wijchen.

Afgelopen zondag heeft de groep die nog uit 16 speelsters bestond op Papendal geoefend tegen Israël. Er werden vijf sets gespeeld, waarbij Israël vier sets met de vaste basis speelde met een paar sterke aanvalsters. Jeugd Oranje speelde de eerste twee sets met vooral speelsters die in januari ook speelden, maar daarna wisselde coach Eelco Beijl regelmatig. Uiteindelijk hebben 15 van 16 geselecteerde speelsters gespeeld. Jeugd Oranje won de eerste set met 25-22. De tweede set ging lang gelijk op (tot 16-17), maar daarna gaf de aanval van de Israëlische passer/loper met nr. 6 de doorslag en won Israël met 20-25. Daarna experimenteerde Eelco Beijl met zijn opstellingen en gingen de volgende drie sets verloren. Op het eind vooral door veel persoonlijke fouten aan Nederlandse kant.

De belangrijkste topscorers aan Nederlandse kant: Nicole van de Vosse (10), Emily Silderhuis (8), Marije ten Brinke (6), Marlijn Stelwagen (6), Sanne Wagner (4), Tessa Leemreize (4), Sanne Konijnenberg (3), Laura Roelofs (3).

Eelco Beijl was wel tevreden met het vertoonde spel. Hij zag positieve punten en gaf aan dat hij de ontwikkeling van de wat jongere speelsters in de groep ook belangrijk vond. De oudere speelsters zijn veelal uit de eerste helft van 2004, terwijl er ook jongere speelsters uit 2005 een kans kregen.

Na deze wedstrijd gaat Eelco Beijl samen met assistente Annika de Beer de selectie terugbrengen naar 12 speelsters. En met die speelsters gaat hij vrijdag 19 april in België (Leuven) oefenen tegen België (15.00u), dat al geplaatst is voor de eindronde en Frankrijk (17.00u). En na Pasen reist de selectie af naar Bulgarije.  Gestart wordt op 25 april tegen Wit-Rusland, daarna volgt op 26 april Bulgarije en tot slot op 27 april als tegenstander Denemarken.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.