ZVH Volleybal versterkt zich

15 Apr 2019 - Reinier de Boer

De slingers en de confetti zijn opgeruimd in sporthal Swanla in Zevenhuizen en de heren van kampioen ZVH Volleybal genieten nog steeds na van de beslissende kampioenswedstrijd tegen koploper Reflex. Vanuit een achterstand van twee punten leverde de ploeg van trainer Kristian van der Wel een heus huzarenstukje door met 3-1 te winnen, waardoor de titel alsnog gegrepen werd, terwijl het voor de wedstrijd niet bovenaan had gestaan. De ploeg gaat zich nu richten op een terugkeer in de Eredivisie.

,,Het team voor volgend seizoen is voor 99% rond,” zegt ZVH-trainer Kristian van der Wel. ,,De huidige selectie blijft bij elkaar op een speler na en wordt aangevuld met versterkingen, zodat wij wederom een jaar kunnen verder bouwen aan dit fantastische team. Iedereen heeft rond en in het team zijn 'bijdrage' geleverd en het is mooi om te zien dat dit heeft geresulteerd in het kampioenschap.”

Tristan Keijzer stopt vooralsnog in verband met werkzaamheden. ,,Mogelijk gaat hij volgend jaar elders volleyballen, maar dat weet hij zelf nog niet,” zegt Van der Wel. ZVH Volleybal heeft zich versterkt met twee spelers. De 23-jarige passer/loper Cain van Hal komt over van VCN. De 20-jarige Ricardo Hofman verkast van Inter Rijswijk naar ZVH Volleybal en heeft al de nodige Eredivisie-ervaring. De technische staf met hoofdtrainer/coach Kristian van der Wel, assistent-coach Ronald Kooijman en Roland Rademaker blijft ook volgend seizoen bij de promovendus.    

ZVH Volleybal speelde tegen Reflex met Benjamin Parkinson, Ludrich Innocente, Thomas van Rij, Chris van Mullem, Max Nieuwstad, Timothy Scheffers en libero Mika Prins. Reflex trad aan met Robin van Capelle, Wessel van Lunzen, Jesse Schuitemaker, Willem Maarten Heins, Erik Huisken, Niels van Beek en libero Lars Bergman. ,,Reflex is een goed team, waarbij wij wisten dat wij ze passend onder druk moesten zetten. Dit is met name in de eerste twee sets erg goed gelukt, waardoor wij blokkerend en verdedigend erg sterk waren (25-17 en 25-21). De derde set ging gelijk op, waarbij Reflex uiteindelijk door een sterke service en aanval de set won (23-25). In de beslissende set pakten wij gelijk het initiatief en dat hebben wij niet meer los gelaten (25-18). Hierna is uiteraard het dak eraf gegaan in een afgeladen Swanla, waar nog lang feest is gevierd.” De titel was niet de enige prijs die ZVH Volleybal pakte. Voor de wedstrijd tegen Reflex werd de ploeg uit Zevenhuizen uitgeroepen tot sportiefste ploeg van de Topdivisie.   

Volgens Kristian van der Wel is de club klaar voor een nieuw avontuur in de Eredivisie. ,,Ja, hoor, na twee seizoenen in de Topdivisie zijn wij nu wederom terug in de Eredivisie. Nadat wij kampioen zijn geworden in de eerste divisie zijn wij door middel van loting gepromoveerd naar de Eredivisie. Na een negende plaats in de Eredivisie zijn wij door versterkte degradatie gedegradeerd. Het is lekker om nu op eigen kracht naar de Eredivisie te promoveren. Wij zijn twee keer kampioen geworden in de afgelopen vier jaar. Organisatorisch hebben wij de ervaring en hoeft er niet veel te worden veranderd.”

Kristian van der Wel gaat komend seizoen zijn vijfde jaar in als trainer/coach bij ZVH Volleybal.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.