Heftig gevecht om plek in halve finale play-offs Italië

14 Apr 2019 - door Kees Tanis
Firenze viert een punt. Foto Gabriele Sturaro

Nederlandse speelsters in de Italiaanse competitie vechten een pittige strijd uit om een plek te bemachtigen in de halve finale van de Play-offs. Alleen Robin de Kruijf is met Conegliano al zeker van een plek bij de laatste 4.

Celeste Plak trok met Novara de stand gelijk (3-1) na de verrassende nederlaag vorige week (3-0) tegen het Firenze van Laura Dijkema en Nika Daalderop. Anne Buijs wist met Monza te winnen van het Busto Arsizio van Floortje Meijners na de 1ste wedstrijd met 3-2 verloren te hebben.Morgen worden de twee beslissingswedstrijden gespeeld.

Novara nam, met Celeste Plak dit keer wel in de basis, voor bijna 3000 toeschouwers al snel een voorschot op een goede uitslag. De eerste twee sets gingen met 27-25 en 25-14 naar de thuisploeg. Firenze, met Dijkema en Daalderop in de basis, maakte het na de 21-25 toch nog spannend. Ook in de 4e set had Firenze lange tijd het betere van het spel. De ploeg leidde met 15-16 en zelfs nog met 18-21. Novara hield het hoofd koel, zette een eindsprint in en pakte na 25-23 alsnog de winst. Plak scoorde zes keer voor haar ploeg. Paola Egonu drukte opnieuw haar stempel op de wedstrijd met 27 punten. Daalderop begon in de 3e en 4e set op de bank maar werd nog wel ingebracht. Ze scoorde 3 punten.

Monza had iets recht te zetten na de nipte 3-2 nederlaag tegen Busto Arsizio vorige week. Buijs begon bij Monza zoals wel vaker de laatste weken op de bank. In de eerste twee sets werd ze nog wel ingewisseld. In de twee daaropvolgende sets startte ze wel. Meijners speelde wel de hele wedstrijd en was met 24 punten uitblinkster bij haar ploeg. Monza wist de 1ste set met 28-26 nipt naar zich toe te trekken. In de 2e set namen de bezoekers voor de 2500 toeschouwers al snel een stevige voorsprong van 8-16. Monza vocht zich nog wel terug maar kwam net tekort, 23-25. Ook in de 3e set werd het een spannend gevecht. Na 25-23 nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Op 16-12 had Monza het gaatje geslagen en met 25-20 was de beslissingswedstrijd afgedwongen. Buijs scoorde 13 keer voor haar ploeg.

Conegliano had net als vorige week weinig moeite met S, Bernardo Cuneo. Net als vorige week werd het 3-0 voor de ploeg van Robin de Kruijf. Voor 3500 toeschouwers was de halve finale na 25-20, 26-24 en 25-21 een feit. De Kruijf speelde alle sets en scoorde 1 keer. Ook Scandicci wist zich simpel te plaatsen voor de halve finale. Tegen Casalmaggiore werd het 3-0, waar vorige week al met 1-3 was gewonnen.  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.