Sneek en Set-Up '65 maken geen fout in strijd om plek twee

31 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nadat Sliedrecht Sport zich gisteren al definitief plaatste voor de finale was de vraag voor vandaag vooral of de achtervolgers, VC Sneek en Set-Up '65, in het spoor konden blijven. Dat lukte, beide teams wisten de volle buit te pakken tegen respectievelijk Eurosped en FAST en daarmee blijft de strijd om plek twee spannend. 

In Vroomshoop was het twee sets spannend tussen Eurosped en VC Sneek. In de reguliere competitie eindigde Eurosped nog tweede en VC Sneek daar net achter, maar in de kampioenspoule doet de Friese ploeg het tot nu toe een stuk beter. De teams gingen gelijk op in de eerste set, waarna Sneek aan het eind het verschil leek te maken (20-23). De thuisploeg knokte zich nog terug tot 23-23, maar het was toch Sneek dat er met de setwinst vandoor ging. De ingevallen Laura Hamming zorgde voor de beslissing (23-25). Ook in de tweede set deden de teams weinig voor elkaar onder. Nu leek de thuisploeg in de slotfase af te stevenen op de zege, maar de 22-19 was niet genoeg om de set te winnen. Na 23-23 gingen de setpoints over en weer, maar waren het de eigen fouten die Eurosped de das omdeden (25-27).

In de derde set kon Eurosped tot 13-14 gelijke tred houden, maar daarna was het verzet van de thuisploeg gebroken. Vanaf toen scoorde de Vroomhoopse ploeg nog maar twee puntjes en ging de overwinning via 15-25 naar VC Sneek, dat daardoor nu op de tweede plek staat. Anlène van der Meer en Hester Jasper waren het meest productief voor Sneek met 18 en 12 punten. Vera Mulder scoorde het meest voor Eurosped, 16 in totaal. 

Set-Up '65 heeft twee sets moeite met FAST
In Sint Anthonis had FAST weer eens moeite om de wedstrijd scherp te beginnen. Set-Up '65 vloog uit de startblokken en overrompelde de thuisploeg. De eerste set ging daardoor ook met 13-25 naar de gasten. FAST herstelde zich in de tweede set en had daarin het betere spel. Met 25-17 werd de stand weer gelijk getrokken. In de spannende vierde set leek FAST op weg naar een 2-1 voorsprong. Set-Up '65 knokte zich terug en wist toch de 24-26 setwinst uit het vuur te slepen. Daarna pakte de Ootmarsumse ploeg de vierde set (19-25) en daarmee ook de zege. 

VC Sneek en Set-Up '65 staan daardoor nu op evenveel punten (18) en zijn met nog twee speelrondes te gaan niet meer in te halen door nummer vier Eurosped (11). De teams zullen dus samen uit gaan vechten wie er naar de finale gaat. Met het oog op het programma van de beide teams lijkt Sneek de beste papieren te hebben met nog twee thuiswedstrijden tegen FAST en Regio Zwolle Volleybal. Set-Up '65 krijgt nog bezoek van Sliedrecht en speelt uit tegen Eurosped. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.