Strijd om plek twee blijft spannend na winst VC Sneek (v)

28 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

VC Sneek heeft gisteravond goede zaken gedaan door Set-Up '65 in eigen huis met 3-0 te verslaan en daarmee op gelijke hoogte te komen in de strijd om de tweede plek. Sliedrecht Sport wist Eurosped nipt te verslaan met 2-3 en FAST is, ten koste van Regio Zwolle Volleybal, een plekje gestegen na de 0-3 overwinning. 

Alle ogen waren gisteren vooral gericht op het duel tussen VC Sneek en Set-Up '65, die met elkaar strijden om de tweede plek in de kampioenspoule. Sneek moest thuis winnen van Set-Up '65 om een finaleplaats in het vizier te houden, gezien de achterstand van drie punten. De Friese ploeg begon uitstekend aan de wedstrijd, Hester Jasper serveerde haar team al snel naar 6-0. De servicedruk van de thuisploeg bleef goed, want via 11-3 en 20-8 werd het al snel 24-13. Roos van Wijnen sloeg vervolgens de 25-15 tegen de grond.

In set twee waren het de gasten die de goede start hadden. Halverwege bracht Sneek de stand echter weer gelijk en kwam bij 23-22 voor het eerst op voorsprong. Op 24-23 was er ook meteen het eerste setpoint, een goede service van Anlène van der Meer zorgde meteen voor de beslissing. In de derde set was het opnieuw Sneek dat het initiatief had. Af en toe knokte Set-Up zich terug, maar het was Sneek dat op 24-19 een matchpoint kreeg. Na een lange rally beslist Van Wijnen uiteindelijk de wedstrijd. Daarmee komt Sneek in punten op gelijke hoogte met Set-Up '65 en blijft de strijd om plek twee ongekend spannend.

Eurosped kan Sliedrecht niet verslaan
Eurosped en Sliedrecht maakten er een mooie wedstrijd van in Vroomshoop. De thuisploeg had de betere start, maar zag Sliedrecht bij de 'big points' toch weer langszij komen. Toch was het Eurosped dat uiteindelijk de set naar zich toetrok met 25-21. Eurosped leek vervolgens op weg naar een 2-0 voorsprong, maar vergat het zelf af te maken. Vanaf 23-18 kreeg de thuisploeg geen punt meer en werd het alsnog 23-25 voor Sliedrecht. Eurosped liet zich dat geen tweede keer gebeuren en trok de derde set, hoewel de bezoekers nog goed terugkwam, dit keer wel naar zich toe (25-20). Sliedrecht vocht terug via 19-25 en was in de vijfde set ook de beste (10-15). 

FAST klimt plek in de stand
Had Regio Zwolle Volleybal zich vorige week nog naar een 2-3 overwinning geknokt tegen FAST, ging het nu kansloos met 3-0 onderuit in eigen huis. FAST was de hele wedstrijd de betere ploeg, de thuisploeg had in alledrie de sets weinig in te brengen. Via 19-25 en twee keer 15-25 was het snel gedaan voor het team van Wilfried Groothuis. Met die overwinning springt FAST over Zwolle heen in de stand naar plek vijf. 

Komend weekend weer een speelronde met op zaterdag Sliedrecht Sport tegen Regio Zwolle Vollebal. Zondag staan er nog twee wedstrijden op het programma, Eurosped ontvangt Sneek en Set-Up '65 gaat op bezoek bij FAST. 

Teams Wedstrijden Punten
1. Sliedrecht Sport 7 23
2. Set-Up '65 7 15
3. VC Sneek 7 15
4. Team Eurosped 7 11
5. FAST 7 8
6. Regio Zwolle Volleybal 7 6

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.