Keistad loopt punt uit op Protos

25 Mar 2019 - Reinier de Boer

De titelstrijd in de Eerste divisie A bij de heren nadert haar climax. Koploper Keistad liep door een 4-0 zege op Woudenberg een punt uit op achtervolger Protos, dat met 3-1 won van Orion 2. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Keistad een voorsprong van drie punten op Protos. Ook in de eerste divisie A is de spanning om de titelstrijd te snijden.

Keistad behaalde een 4-0 zege op middenmoter Woudenberg, maar de lijstaanvoerder moest tot het uiterste gaan om de vijf punten veilig te stellen. In de eerste en derde set was het verschil minimaal en liet het sterk verdedigende Woudenberg setwinst liggen. Keistad-trainer Marcel Ruijterlinde was uiteraard blij met de vijf punten en vanwege het feit dat de voorsprong op Protos groeide naar drie punten. ,,Ja, we hebben hele goede zaken gedaan. Na de uitglijder tegen EVV zijn we weer een puntje uitgelopen. De eerste set tegen Woudenberg was heel spannend. Zij kwamen als eerste op 23, maar door goed verdedigend werk aan onze kant, maakten we de side out en pakten we alsnog de set. Woudenberg is ijzersterk in de verdediging. In de derde set hadden we moeite die muur te breken. In de tweede en vierde set hadden we het serverend goed op orde, waardoor ze hun midden niet konden aanspelen. Ook konden ze de snelle ballen naar buiten niet meer spelen,” zegt een tevreden Ruijterlinde, die op de drempel lijkt te staan van promotie naar de Topdivisie. De setstanden waren 25-23, 25-15, 25-23, 25-15.

Protos liet een duur puntje liggen in het thuisduel met Orion 2. De ploeg van trainer Bernard Schoonbeek won met 3-1 via de setstanden 25-14, 25-15, 24-26 en 25-20. ,,Ik zal het nu alleen maar even over volleybal hebben al is dat wel wat moeilijk na zo'n bizarre week,” zegt hij doelend op de trieste gebeurtenissen in Utrecht vorige week. Sinds lange tijd bereikte zijn ploeg weer het niveau dat Protos gedurende een groot deel van deze competitie haalde. ,,Ja, het heeft even geduurd, maar eindelijk hebben we weer eens een degelijke wedstrijd gespeeld. Weinig fouten en een redelijke servicedruk. Hierdoor konden wij voldoende ralley's creëren en iedere set gestaag een voorsprong opbouwen. Enkel aan het einde van de derde set ging het even mis toen wij een aantal kansen misten. In de vierde set pakten we het niveau van de eerste twee sets weer op en is de overwinning eigenlijk niet meer in gevaar gekomen.”

Voor Avior betekende de 1-3 nederlaag tegen EVV degradatie naar de tweede divisie. De ploeg uit Schalkhaar boekte dit seizoen drie zeges en verloor zeventien keer. De hekkensluiter kon in de eerste twee sets tegen EVV goed tegenstand bieden. Na 26-28 won het de tweede set met 25-21. Daarna had de ploeg haar kruit verschoten en moest het de laatste twee sets via 14-25 en 19-25 aan EVV laten. EVV won haar derde wedstrijd op rij en heeft nog een kans op de derde plaats.

Sovoco won met 3-1 van nummer acht Sneek, dat nog niet helemaal veilig is. De ploeg van trainer Brad Taylor kent een moeilijke periode waarin het van de laatste zes duels er slechts twee winnend afsloot. De zege op Sneek was dan ook zeer welkom. De ploeg uit Soest heeft nog een kansje op de vijfde en vierde plaats.

De strijd onderin is ongekend spannend. Nummer elf Olhaco maakte een 0-2 achterstand tegen Hovoc goed en sleepte er nog een kostbare 3-2 overwinning uit. De setstanden waren 18-25, 18-25, 25-20, 25-22 en 15-12. Olhaco-trainer Dennis Luider moest weer eens improviseren, want diagonaal Sander Kemperman kon wegens werkzaamheden niet aanwezig zijn. Luider maakte gebruik van vier spelers van Heren 2. Opnieuw toonde zijn ploeg veerkracht, want weinigen gaven zijn ploeg na 0-2 nog een kans op de winst. ,,Dit was geweldig. In de eerste twee sets moesten we even wennen aan de nieuwe samenstelling van mijn team. Daarna werd onze pass beter en konden we aanvallend meer varieren en dat leverde de winst op. Complimenten aan mijn team om de wedstrijd op deze manier te laten kantelen. Ik vind dit een knappe prestatie van mijn team.”

Scylla heeft degradatiezorgen en pakte een punt in de thuiswedstrijd tegen nummer drie Springendal/Set Up ’65: 1-3. De ploeg van trainer Frits Metiary won de eerste set nog wel met 25-20, maar daarna was de tegenstand gebroken: 16-25, 19-25 en 14-25.   

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.