US degradeert uit de eredivisie

24 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

US neemt na één seizoen alweer afscheid van de eredivisie. De Amsterdamse club moest dit weekend winnen van Apollo 8 om nog uitzicht te houden op lijfsbehoud. Dat lukte niet, het werd in Borne 3-0: 18-25, 22-25 en 22-25. Door het verlies van US spelen Alterno en Apollo 8 ook volgend jaar weer op het hoogste niveau. 

Nadat de eredivisielicentie van VC Weert vorig jaar niet verlengd werd, kwam er een plekje vrij voor een team uit de topdivisie. Doordat Donitas besloot van die kans af te zien, schoof deze mogelijkheid door naar US. De Amsterdamse ploeg diende, met succes, de aanvraag voor een licentie in en mocht zodoende uitkomen in de eredivisie. Dit seizoen stond het team van Frank van Rooijen nagenoeg de hele tijd onderaan de ranglijst. Hoogtepunten voor US waren de zeges op Alterno, Talent Team en Apollo 8. 

In de degradatiepoule werd het al snel duidelijk dat US het lastig zou krijgen. Dit weekend was voor US de laatste kans om nog mee te doen voor handhaving. Dat mislukte, want Apollo 8 was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Vooral aanvallend was de thuisploeg beduidend sterker, vooral door de goed spelende Jeanine Stoeten en Emma Bredewoud. Via 18-25 en tweemaal 22-25 werd voor US het pleit beslecht. De Amsterdamse ploeg keert daardoor komend seizoen terug in de topdivisie. 

Voor Alterno, zonder te spelen, en Apollo 8 betekent het dat zij ook volgend seizoen weer uitkomen in de eredivisie. De resterende wedstrijden van de degradatiepoule, nog twee, zijn om 'des Keizers baard'. Voor US eindigt het avontuur in de eredivisie (voor nu) op 6 april met de uitwedstrijd tegen Alterno. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.