Kan Sneek opnieuw Sliedrecht verslaan?

23 Mar 2019 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De eerste helft van de kampioenspoule zit erop, alle teams hebben inmiddels één keer tegen elkaar gespeeld. Dit weekend staat de ontmoeting tussen Sliedrecht en Sneek op het programma, de wedstrijd die in de eerste helft met 3-2 gewonnen werd door Sneek. De vraag is of zij dat kunstje kunnen herhalen in Sliedrecht, waar de koploper moeilijk te verslaan is. Nummer 2 Springendal Set-Up '65 gaat op bezoek bij Zwolle, dat afgelopen week de eerste zege boekte. De laatste wedstrijd gaat tussen FAST en Eurosped. 

Sliedrecht Sport en VC Sneek waren regelmatig elkaars tegenstander in de wedstrijden om de prijzen. Zo werd Sliedrecht in 2017 en 2018 landskampioen en won het in 2015 en 2018 de beker. VC Sneek veroverde de twee jaar daarvoor de landstitel en was het in 2014 en 2017 de sterkste in de beker. De teams zorgen dus regelmatig voor spektakel. Vooral de eerste wedstrijd in de kampioenspoule, waarbij Sneek terugkwam van een 0-2 achterstand, was een mooi duel. Sneek gaat proberen Sliedrecht in eigen huis te verslaan vanavond, terwijl Sliedrecht verder uit wil lopen op de concurrentie. De teams ontmoeten elkaar om 19.30 in sporthal 'De Basis'.

Springendal Set-Up '65 zal ook met een schuin oog naar de wedstrijd tussen Sneek en Sliedrecht kijken, want het team van Lesley de Jonge staat tussen beide teams in op de ranglijst. De Ootmarsumse ploeg kan goede zaken doen dit weekend, maar zal daarvoor wel moeten winnen van Regio Zwolle Volleybal. De Zwolse formatie boekte afgelopen dinsdag de eerste overwininng (2-3 tegen FAST) en wil die goede lijn graag doorzetten. De teams beginnen om 20.00 in het Landstede Sportcentrum. 

Wil Eurosped nog omhoog kunnen kijken naar de top-twee dan zal het vandaag moeten winnen van FAST. Dat zal geen gemakkelijke klus worden, de wedstrijd in Vroomshoop viel namelijk ten prooi aan FAST dat in vijf sets aan het langste eind trok. Bij FAST wordt er vooral gesproken over de wisselvalligheid. Het team van Harmen Bijsterbosch begint vaak ondermaats aan de wedstrijd, maar knokt zich vaak terug. De vraag is of de 'Roze Flamingo's' een constant niveau kunnen neerzetten. De wedstrijd start om 20.00 in Gennep. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.