Orion op jacht naar belangrijke punten in Groningen

22 Mar 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De verhoudingen in de kampioenspoule bij de mannen beginnen langzaam vorm te krijgen. Lycurgus staat er als koploper prima voor met Dynamo en Orion (beide evenveel punten) in zijn kielzog. Sliedrecht lijkt uitgeschakeld te zijn voor de race om de twee finaleplaatsen en Zaanstad en Taurus vechten om plek vijf.

De topwedstrijd van dit weekend vindt plaats in Groningen. Lycurgus gaat de strijd aan met Achterhoek Orion. De laatste twee ontmoetingen tussen deze twee teams draaiden uit op een overwinning voor de Doetinchemmers. Toch lijken de mannen uit het Hoge Noorden de laatste weken, zowel binnen als buiten het veld, de zaken aardig op orde te hebben. Voor Orion staat het meeste op het spel. Bij verlies zal Dynamo hoogstwaarschijnlijk uitlopen, waardoor uitzicht op de finale verslechtert.

Sliedrecht Sport liep na de nederlaag van woensdag een nog grotere afstand op met de top drie. Het onbevangen spel waarmee de debutant nog wel zo veel indruk maakte in het begin van het seizoen, is in de laatste wedstrijden niet meer echt te zien. Ondanks een geweldig seizoen van de Zuid-Hollanders lijkt het schip nu te stranden op de vierde positie. Toch heeft Sliedrecht nog een paar mooie wedstrijden te spelen. Waaronder de affiche in Houten tegen SV Land Taurus deze zaterdag.

Draisma Dynamo reist op zondag af naar Koog aan de Zaan. Tegen Zaanstad (de nummer vijf van de kampioenspoule) mogen geen punten worden gemorst willen de Apeldoorners hun tweede plaats beschermen. Ondanks dat de Zaandammers vorige ontmoeting in eigen huis wisten te winnen, is Dynamo dit weekend de favoriet.

Degradatiepoule

In de play-outs speelt Coniche Zwolle voor de tweede keer tegen VoCASA. In Nijmegen werden de Zwollenaren vorige keer ondanks een 1-2 voorsprong in een vijfsetter verslagen. Toch zal een overwinning dit weekend in eigen huis meer welkom zijn dan ooit, wil het zelfsturende team volgend jaar nog in de Eredivisie acteren. Zwolle staat namelijk met twee punten laatste in de degradatiepoule, waarbij de achterstand op VoCASA en SSS drie punten bedraagt.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.