Hoogendoorn en Piazza winnen in Champions League

14 Mar 2019 - Coen Kaaij
Roberto Piazza (©CEV)

De kersverse bondscoach Roberto Piazza van de Lange Mannen is de kwartfinale van de Champions League met zijn ploeg Belchatow goed begonnen, in de thuiswedstrijd van donderdagavond wonnen de Polen met 3-1 van het nog ongeslagen Zenit Sint-Petersburg. Ook Sjoerd Hoogendoorn won, zijn Perugia behield nog maar net de ongeslagen status tegen het Franse Chaumont: 3-2.

Zenit Sint-Petersburg kon niet beschikken over hun veelscorende Cubaan Oreol Camejo, wat ervoor zorgde dat de Russen veel over de Duitse krachtpatser Georg Grozer moesten aanvallen. Skra Belchatow had daar slechts een set geen antwoord op, het team van Roberto Piazza verloor alleen de tweede set met 25-13. 

Het was voor het eerst dit seizoen dat Piazza over een fitte selectie beschikte, zijn aanvoerder Mariusz Wlazły was er bijvoorbeeld voor het eerst sinds 18 december weer bij. Het bracht Belchtow in ieder geval voldoende voordeel. De overige sets werden met 25-18, 25-22 en 25-18 door de Poolse kampioen gewonnen.

Perugia ontsnapt in Frankrijk
De Italiaanse kampioen had een veel lastiger avond op bezoek in Reims, waar het tegen Chaumont speelde. De openingsset ging nog vrij eenvoudig naar Perugia met 25-21, maar de Fransen kwamen sterk terug. De tweede set werd voor de poorten van de hel weggesleept (31-29) om vervolgens de derde set mover Perugia heen te walsen met 25-17. Daar kon een invalbeurt van Sjoerd Hoogendoorn zelfs niets meer aan veranderen.

De Italiaanse coach Lorenzo Bernardi zag in het vierde bedrijf zijn ploeg vooral blokkerend het verschil maken, maar liefst tien killblocks noteerden de Block Devils. In de vijfde set gaven ze een 10-5 voorsprong nog uit handen, moesten een matchpoint wegwerken, maar zegevierden met 14-16.

Op woensdagavond won de regerend kampioen Zenit Kazan in vijf sets van Poolse verrassing Gdansk. Op dinsdag had Civitanova al met 3-2 gewonnen op bezoek bij het Dinamo Moskou van Dick Kooy.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.