SC Schweriner wint topper in Duitse competitie

14 Mar 2019 - door Kees Tanis
Britt Bongaerts wint met SC Schweriner

Stuttgart en SC Schweriner hebben in een thriller gestreden om de koppositie in de Duitse competitie. Schweriner kwam met de 2-3 als winnaar uit de strijd. Stuttgart, twee dagen geleden nog actief in de Champions League tegen Novara, blijft ondanks de eerste nederlaag van dit seizoen koploper, met 1 punt voorsprong.

Voor aanvang van de topper was Stuttgart dit seizoen nog altijd ongeslagen en leek de beste papieren te hebben. Dat vertaalde de ploeg van Deborah van Daelen ook in een overtuigende 25-16 in de 1ste set. SC Schweriner (met Britt Bongaerts en Tessa Polder), gooide vervolgens alle schroom van zich af en pakte de twee volgende sets met 23-25 en 22-25. De bezoekers leken zelfs met 3 punten naar huis te keren bij de 21-23 stand in de vierde set. Stuttgart zette nog een keer aan en dwong met 26-24 alsnog een vijfde set af. In die beslissende 5e set gingen beide ploegen zij aan zij richting de apotheose. Dit keer verzilverde SC Schweriner de 11-13 voorsprong wel en pakte met 13-15 de winst. Het was niet genoeg om de koppositie over te nemen, maar de achterstand van 2 punten werd wel teruggebracht naar 1 punt. Tessa Polder kreeg bij SC Schweriner geen speeltijd. Spelverdeelster Britt Bongaerts begon op de bank maar werd al bij 14-19 in de 1ste set in het veld gebracht en bleef, op een aantal punten in de 4e set na, de hele wedstrijd staan. Bij Stuttgart werd Deborah van Daelen in de 3e, 4e en 5e set voor de serve ingebracht.

In de resterende twee speelrondes speelt Stuttgart zaterdag nog tegen Suhl en volgende week zaterdag tegen Potsdam. SC Schweriner speelt volgende week donderdag tegen Wiesbaden en twee dagen later tegen VCO Berlin.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.