Sudosa-Desto neemt voorschot op titel in 1A (V)

14 Mar 2019 - Magrietha Top

 

Afgelopen weekend werd er weer een volledig programma gedraaid in de eerste divisie A bij de vrouwen. Daarbij nam koploper Sudosa-Desto alvast een voorschot op de titel. Zelf wonnen ze bij Set-Up ’65 2 en ze zagen concurrenten Sneek 2 en DBS de punten verdelen. WVC nam revanche tegen Krekkers en Tjoba won knap van VCV. Dynamo drukte Zwolle 2 verder in de degradatiezorgen en Bolsward deed juist goede zaken in diezelfde strijd door te winnen van Rosstars. In de doordeweekse degradatiekraker won Zwolle 2 van Tjoba.  

Sudosa-Desto stond voor de lastige uitwedstrijd tegen Set-Up ’65 2. Dat bleek wel toen de thuisploeg brutaal met de eerste set aan de haal ging. Sudosa-Desto voerde wat wijzigingen door in de opstelling en dat bleek een goede zet. Prompt wisten ze de volgende drie sets te winnen. Met deze overwinning op zak, hoeven de dames uit Assen nog maar vijf punten te pakken (als de concurrentie niets morst) en dan is het kampioenschap een feit. 

 

En dat de concurrenten nog wel eens punten morsen bleek ook afgelopen zaterdag. Nu speelden de nummers twee en drie tegen elkaar, dus dit was ook de enige mogelijkheid. Sneek 2 won op bezoek bij DBS met 2-3. DBS kwam met 2-0 voor, maar kon dit niveau niet vasthouden. Sneek 2 kwam langszij. Een hele spannende laatste set werd in het voordeel van Sneek 2 beslist via 14-16. 

 

De derby WVC tegen Krekkers werd een prooi voor WVC. De ploeg uit Wierden nam daarmee gelijk de vierde plaats over van Krekkers. Gezegd moet wel dat Krekkers nogal wat inhaalwedstrijden voor de boeg heeft, dus qua verliespunten nog ruim boven WVC staat. Krekkers had al een tijdje geen wedstrijden gespeeld, terwijl WVC juist geen vakantie had gehad. En dat bleek in het voordeel van de thuisploeg, want die kwamen door solide te spelen op een 3-0 voorsprong. Veel servedruk was het wapen, daar had Krekkers het heel moeilijk mee. De vierde set leek Krekkers eindelijk het eigen niveau te halen en daarmee konden ze de druk bij WVC neerleggen. De vierde set ging dan ook naar de bezoekers. 

 

Tjoba kreeg VCV op bezoek. De ploeg uit Varsseveld presteert wat wisselvallig, maar staat vooralsnog keurig in het linkerrijtje. Voor Tjoba geldt dat niet, zij staan eigenlijk al het hele seizoen onder de degradatiestreep. Zaak dus om de broodnodige punten te pakken om nog kans te maken op handhaving. Dat ging ze afgelopen zaterdag aardig goed af, want ze wisten met 3-1 te winnen van het hoger geplaatste VCV. In de ranglijst leverde ze dit nog geen plaatsje omhoog op, maar de PD plaats is nog niet uit het zicht verdwenen. 

 

Dan nog twee ploegen die in de degradatiezorgen zitten. Dynamo kreeg Zwolle 2 op bezoek. Dynamo bezet de PD plek en Zwolle 2 is de rode lantaarndrager. Dynamo liet vanaf het begin van de wedstrijd zien waarom zij net iets hoger geplaatst zijn op de ranglijst. Zonder al te veel problemen kwamen ze op een 2-0 voorsprong. Via een ruime 16-25 wist Zwolle 2 de spanning terug te brengen in de wedstrijd. In een spannende vierde set, was Dynamo ze echter weer de baas. Zo konden zij vier hele belangrijke punten bijschrijven en moest Zwolle 2 het doen met slechts één puntje. 

 

Bolsward zweeft ook nog steeds rond die PD streep, dus met de winst van Dynamo zetten zij de Friezinnen weer onder druk. Bolsward kreeg bezoek van Rosstars. Ook een wat wisselvallig presterende ploeg, waar je werkelijk alles van kunt verwachten. De bezoekers namen een 0-2 voorsprong via vrij ruime setstanden. Bolsward toonde echter veerkracht door de volgende drie sets, en zo de wedstrijd, te winnen. Ook belangrijke punten voor Bolsward dus. 

 

Dan werd er dinsdag nog een ware degradatiekraker gespeeld. De nummers 11 en 12 van de competitie namen het tegen elkaar op. Zaak dus om punten te pakken en de aansluiting te zoeken naar die gewilde tiende plek. Tjoba ging het best van start, maar zag Zwolle een 2-1 voorsprong nemen. Dat Tjoba vocht voor lijfsbehoud werd duidelijk, want ze wisten er een vijfde set uit te slepen. Via 15-13 trok Zwolle 2 uiteindelijk toch aan het langste eind. Met deze 3-2 uitslag, schrijven beide ploegen wat punten bij, maar echt zoden aan de dijk zet het niet.

 

Zaterdag dus wellicht een ontknoping in deze competitie. Sudosa-Desto krijgt WVC op bezoek en bij een 4-0 overwinning kan daar de champagne worden ontkurkt. Bij setverlies zijn ze afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd van Sneek 2 tegen Set-Up ’65 2. Beide wedstrijden staan om 17uur op het programma, dus dat wordt voor veel ploegen een spannende zaterdagmiddag. Bij berichten u uiteraard de uitslagen!  

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.