Peelpush weer aan kop in Topdivisie (V)

11 Mar 2019 - Magrietha Top

 

De dames van Peelpush kenden een goed weekend, zelf wonnen ze van directe concurrent VoCASA en VV Utrecht verloor verrassend van Alterno 2. Verder gebeurde het onvermijdelijke voor Veracles, zij degradeerden officieel na de verloren wedstrijd tegen Orion. Donitas won opnieuw, dit keer van Voltena. PDK deed goede zaken door te winnen van VCN en WSV was Dynamo de baas.

 

Op zondag stond de topper in de Topdivisie op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 3. Peelpush ontving VoCASA. Maar waar de neutrale toeschouwer hoopte op een ware thriller, als fan van Peelpush had je daar natuurlijk geen boodschap aan. En de dames van Peelpush blijkbaar ook niet, want ze lieten geen spaan heel van VoCASA. Via 25-15, 25-20 en 25-16 was er geen sprake van een spannende wedstrijd. Des te meer was er sprake van een overtuigende overwinning van Peelpush. En naast het winnen van de wedstrijd was er ook het terug veroveren van de eerste positie op de ranglijst. VoCASA blijft derde, maar moet een gaatje laten richting VV Utrecht en Peelpush.

 

VV Utrecht was tot zaterdag dus koploper, maar zij maakten een dure misstap. Op bezoek bij Alterno 2 gingen ze lelijk onderuit. Na een 2-0 achterstand, Alterno 2 haalde keihard uit via 25-17 en 25-15, werd de wedstrijd nog verlengd via winst in de derde set, maar verder dan dat liet Alterno 2 het niet komen. En zo schreef de thuisploeg drie punten bij en moest VV Utrecht puntloos terug naar huis. 

 

Orion kreeg rode lantaarndrager Veracles op bezoek. En dat het verschil tussen beide ploegen groot was, bleek voornamelijk in de tweede set. Het werd maar liefst 25-7 voor Orion. Veracles redde de eer door de derde set nog knap te winnen, maar daarmee was de koek ook op. De vierde set werd ook verloren en dat betekent een onoverbrugbare achterstand op de veilige tiende plaats. Het blijft vooralsnog bij twee punten en dat is uiteraard niet voldoende voor handhaving. 

 

Donitas kreeg Voltena op bezoek. Een duel tussen subtoppers/middenmoters. Donitas had vorige week weer eens gewonnen en toonde dit weekend vormbehoud. Ook Voltena werd met 3-0 verslagen. Het lijkt erop dat Sikkema zijn ploeg weer ‘aan de praat’ heeft gekregen. Daarmee blijft Donitas op een vierde plaats staan, Voltena bivakkeert bovenaan het rechter rijtje. 

 

In de strijd om handhaving deed PDK hele goede zaken door de thuiswedstrijd van VCN te winnen. Het werd 3-0 in Huizen. En dat betekent dat PDK stijgt naar de veilige tiende plek. VCN kwam in de tweede set nog in de buurt van de thuisploeg, maar met name de derde set was PDK heer en meester in eigen huis. 

 

Kind van de rekening, en dus nu onder de degradatiestreep, is Dynamo. Zij haalden wel een wedstrijdpunt, maar moesten de winst van de wedstrijd toch aan WSV laten. WSV ging heel voortvarend van start, door de eerste twee sets heel ruim te winnen met respectievelijk 25-17 en 25-16. Maar Dynamo toonde veerkracht en won de derde en de vierde set overtuigend. Een spannende vijfde set zorgde uiteindelijk voor een overwinning van WSV via 15-13. 

 

Zowel boven- als onderin is het dus nog niet helemaal beslist. Hoewel Veracles definitief gedegradeerd is, kunnen nog meerdere ploegen op de elfde plek eindigen. Ook bovenin blijft het nog spannend. Peelpush staat er uiteraard het beste voor, maar ook VV Utrecht en VoCASA maken nog kans op de titel. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.