Keistad neemt koppositie over van Protos

11 Mar 2019 - Reinier de Boer

Keistad heeft door een duidelijke 4-0 zege op Hovoc de koppositie in de eerste divisie A overgenomen van Protos, dat niet in actie kwam. Beiden hebben 69 punten, maar Keistad heeft nog een wedstrijd tegoed. Donderdag 14 maart speelt de ploeg van Marcel Ruijterlinde een inhaalwedstrijd bij EVV. Verrassende uitslagen waren de 3-2 winst van Olhaco op Sovoco en de 3-2 zege van Orion 2 op Springendal/Set Up ’65.

Keistad kwam naast Protos te staan door een 4-0 zege op laagvlieger Hovoc. De gasten uit Horst, die Nico Freriks misten, kwamen geen enkele set tot boven de twintig punten. Toch was Keistad-trainer Marcel Ruijterlinde niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. ,,Het niveau van onze kant was niet hoogstaand. Wij gingen in het begin van de sets steeds gelijk op en halverwege sloegen we steeds een gat. Alleen in de laatste set was het afgetekend. Even leek het erop dat we ze onder de tien gingen houden, maar dat lukte net niet.” Keistad miste spelverdeler Djim Baas (gekneusde duim) en libero Joeri Hazelaar (ontstoken knie). ‘Nu kijken of we donderdag tegen EVV de voorsprong kunnen uitbreiden. Dat wordt een lastig potje zo door de weeks.”

Verrassingen waren er dit weekend ook te noteren. Laagvlieger Olhaco versloeg middenmoter Sovoco met 3-2. Bij 1-2 leek Sovoco op een 1-3 zege af te stevenen, maar in de laatste twee sets speelde Olhaco ijzersterk. De ploeg van trainer Dennis Luider pakte in de strijd om lijfsbehoud drie belangrijke punten. ,,Dit was een zeer welkome zege, waar we veel moeite voor hebben moeten doen,” zegt hij. ,,We hebben in de vierde en vijfde set uitstekend gespeeld.” Sovoco-trainer Brad Taylor was minder tevreden. ,,We speelden de eerste set dramatisch. Zo’n eerste set past niet bij mij, maar ik blijf niet lang boos,” zegt hij. ,,In de tweede set waren we wakker en speelden we goed. De derde set hadden we onder controle, maar in de vierde set werden we moe. De pass werd minder. Door wissels heb ik het tij nog proberen te keren, maar dat lukte niet. Olhaco heeft verdiend gewonnen.” Sovoco miste drie spelers. ,,Vanaf de Kerst hebben we niet meer compleet aan kunnen treden door blessures. We hebben een serie van zes zeges op rij gehad, maar toen waren we compleet.” Brad Taylor blijft volgend seizoen bij Sovoco. ,,Ja, ook de spelers hebben de intentie uitgesproken volgend seizoen te blijven.”   

Ook Orion 2 zorgde voor een verrassing door nummer drie Springendal/Set Up ’65 met 3-2 te verslaan. De setstanden waren 15-25, 25-23, 20-25, 25-22 en 15-11. Opvallend was wel dat de gasten uit Ootmarsum meer punten maakten dan de ploeg van trainer Björn Proost (100-106), die volgend seizoen Orion 2 gaat verlaten.

Woudenberg is uitstekend in vorm en boekte de vijfde zege op rij. In Wageningen won de ploeg met 0-4 van Scylla via 21-25, 20-25, 20-25 en 20-25. Woudenberg steeg door de goede serie naar de derde plaats.

Hekkensluiter Avior kwam net iets te kort in het duel met Sneek. De Friezen wonnen met 1-3 via 21-25, 25-27, 23-25 en 25-22.         

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.