Nog 2 sets heeft Van Garderen nodig voor CEV Cup-finale

05 Mar 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Trentino staat op het punt de vierde Europese finale te bereiken in vijf seizoenen. Vanavond heeft de wereldkampioen in eigen huis nog maar twee sets nodig om de eindstrijd te bereiken. Het Olympiacos van Jeroen Rauwerdink zal de 3-0 nederlaag van vorige week teniet moeten doen in drie of vier sets om een verlenging af te dwingen.

De Italiaanse topclub uit Trento bereikte sinds 2015 al drie Europese finales, die ze overigens alledrie verloren. In 2015 en 2017 wonnen ze zilver in de CEV Cup, in 2016 was Zenit Kazan in de eindstrijd van de Champions League nipt de betere. 

Voor de return tegen Olympiacos kan coach Angelo Lorenzetti, die al 100 wedstrijden de coach is van Trentino, beschikken over een vrijwel fitte selectie. Alleen middenman Srecko Lisinac ontbreekt in de line-up. Afgelopen weekend had de ploeg van Maarten van Garderen een goede generale, er werd met 3-1 gewonnen op bezoek bij het in goede vorm verkerende Milano waar Nimir Abdelaziz de troepen aanvoert.

Olympiacos kende een slechte voorbereiding op het tweede halve finaleduel, voor het eerst dit seizoen werd er in de Griekse competitie verloren. De uitwedstrijd tegen AO Foinikas werd na een 2-0 voorsprong in vijf sets verloren. Gezegd moet wel dat Olympiacos niet in de sterkste opstelling startte aan de sets. Zo waren er voor Rauwerdink en diagonaal Gavin Schmitt alleen invalbeurten, terwijl zij normaal gesproken basisspelers zijn.

De wedstrijd wordt vanavond om 20.30 uur gespeeld in Trento en is via deze stream te volgen. Ook is een livescore beschikbaar.

Top 3 acties uit de eerste halve finales
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCEVolleyball%2Fvideos%2F604886469937859%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.