Strijd om de laatste drie kwartfinaleplekken in Champions League

27 Feb 2019 - Coen Kaaij
(©CEV)

Tot nu toe heeft van de Nederlanders alleen Sjoerd Hoogendoorn zich met zijn club Perugia verzekerd van een plaatsje bij de laatste acht in de Champions League, of er nog andere bijkomen zal woensdagavond blijken. Dick Kooy maakt de meeste kans om achter Perugia als tweede team uit Poule E door te gaan. Voor Modena met Wessel Keemink en Luuc van der Ent moet er bijkans een wonder gebeuren willen zij zich nog plaatsen voor de kwartfinales.

Van de vijf poules zijn de groepswinnaars reeds bekend, vanuit Poule A is het de verdedigend kampioen Zenit Kazan dat zich al na de vierde speelronde plaatste. Uit Poule B, waar vanavond het treffen tussen Karlovarsko (Daan van Haarlem) en Modena (Keemink en Van der Ent) op het programma staat is Civitanova al gekwalificeerd. Zenit Sint-Petersburg is de winnaar van Poule C, het debuterende Gdansk is de verrassende aanvoerder van Poule D. Perugia won al zijn wedstrijden tot nu toe en is een goede kandidaat voor de titel dit jaar.

Daar moeten nog drie beste nummers 2 bijkomen. De huidige stand is als volgt:

 Team Poule  Gewonnen wedstrijden  Punten  Sets v-t 
 Chaumont VB 52 HM  10  13-9 
 Dinamo Moskou 10-6 
 Zaksa Kedzierzyn-Kozle  10-7 
 Halkbank Ankara  10-10 
 PGE Skra Belchatow 10-10 

De rangschikking wordt als eerste bepaald door het aantal gewonnen wedstrijden, daarna zijn de punten doorslaggevend. Bij gelijke stand wordt er naar setquotiënt gekeken.

Oranje spelverdelers tegen elkaar
Om 18.00 uur begint Modena haar strijd om nog via de achterdeur de kwartfinales te bereiken. Bij winst op Karlovarsko met 3-1 of 3-0 houdt het kans om Zaksa van de tweede plek te stoten in Poule B. Zaksa is op bezoek bij groepswinnaar Civitanova, dat tot nu toe slechts één set inleverde. Wessel Keemink groeit steeds meer in zijn rol van eerste spelverdeler bij Modena. Afgelopen weekend scoorde hij 4 punten, waaronder drie aces. Of Daan van Haarlem ook in actie komt is nog afwachten, afgelopen weekend speelde hij niet in de competitiewedstrijd die met 3-0 werd gewonnen. Klik hier voor de stream.

Dinamo moet in Frankrijk klus klaren
Voor Dinamo Moskou staat de Franse kampioen Tours nog tussen hen en de kwartfinaleplaats. Het team van Floris van Rekom verloor de eerste ontmoeting met de Russen weliswaar met 3-0, maar in totaal zaten er maar zes punten tussen winst en verlies. Alle sets werden met twee punten verschil gewonnen door Dinamo. Dick Kooy en zijn team zullen moeten winnen om kwalificatie af te dwingen. Klik hier voor de stream. Wedstrijd begint om 20.00 uur.

Maaseik lijkt op voorhand kansloos voor kwartfinaleplek
Dat Maaseik zich nog plaatst bij de laatste acht is nog mogelijk, maar dan moet er heel veel hun kant op vallen. Ten eerste moet er gewonnen worden in drie of vier sets van groepswinnaar Gdansk in eigen huis. Dan moet Belchatow verliezen van BR Volleys. Als ze de tweede plek bezetten is de kans dat ze met 3 overwinningen en 9 punten bij de beste nummers 2 zitten vrijwel nihil. Jelte Maan en Just Dronkers richten zich allereerst vol op de winst, daarna is het afwachten. Klik hier voor de stream. Wedstrijd start om 20.30 uur en is Match of the Week.

Perugia sluit af tegen Izmir
De koploper in Poule E en in de Italiaanse competitie, die de beker dit seizoen al heeft gewonnen, kan vanavond voor een clean sheet gaan, zes overwinningen uit zes wedstrijden. Om 20.30 uur spelen ze in Perugia, of Sjoerd Hoogendoorn speelminuten gaat maken is nog afwachten. Klik hier voor de stream.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.