Spannende laatste ronde reguliere competitie (m)

08 Feb 2019
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nog één speelronde voordat de teams in de Eredivisie bij de mannen kunnen gaan uitmaken wie er kampioen wordt en wie er degradeert. Dit zal gebeuren in de zogenaamde kampioens- en degradatiepoule. Het Talent Team verlaat na dit weekend de competitie.

Voor de kampioenspoule zijn vijf van de zes plekken al vergeven. Abiant Lycurgus heeft zaterdag in Barneveld tegen SSS aan één punt genoeg om de eerste plek veilig te stellen. Advisie/ SSS zal wat er ook gebeurd gaan uitkomen in de degradatiepoule en het schijnt dat het team van Martinovic hiervoor nog een verrassing in petto heeft.

Sliedrecht Sport en Achterhoek Orion staan samen op plek twee. Sliedrecht heeft op dit moment een beter setsaldo. Dus alleen als Orion dit weekend meer punten weet te behalen dan Sliedrecht kunnen ze nog op de tweede plek eindigen. Dit zal voor Orion dan wel moeten gebeuren tegen de nummer vijf van de ranglijst, Draisma Dynamo. Het team uit Apeldoorn zal sowieso als nummer vier de kampioenspoule ingaan (door het wegvallen van het Talent Team), maar zullen er alles aan doen om de vorm van de afgelopen weken richting de bekerfinale vast te houden.

Het Talent Team komt voor het laatst dit seizoen in actie tegen Sliedrecht. Voor Sliedrecht dus een belangrijke wedstrijd, maar de Talenten zullen voor de laatste keer alles geven om zichzelf na dit kleurrijke seizoen op een vierde plek te kunnen belonen.

De spannendste en belangrijkste wedstrijd zal dit weekend gespeeld worden in Houten. De verwachting is dat Zaanstad zondag in ieder geval één punt in eigen huis houdt als het Coniche Zwolle op bezoek krijgt.
Hierdoor zullen Taurus  en VoCASA in een rechtstreeks duel niks aan het toeval willen overlaten en samen moeten gaan uitmaken wie het laatste ticket voor de kampioenspoule bemachtigd. VoCASA heeft hiervoor alleen aan een 3-0 of 3-1 overwinning genoeg. Bij een 3-2 overwinning voor VoCASA komen de teams in punten gelijk, maar heeft de ploeg uit Houten een voordeliger setsaldo.

De stand op dit moment:

Abiant Lycurgus : 17 – 41

Sliedrecht Sport : 17 – 39

Achterhoek Orion: 17 – 39

Talentteam: 17 - 35

Draisma Dynamo: 17 – 35

Zaanstad: 17 – 16

Taurus: 17 – 16

VoCASA: 17 – 15

Advisie/ SSS: 17 – 12

Coniche Zwolle: 17- 7

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.