Komt de spirit terug bij Apollo 8 Heren 1?

24 Jan 2019

Voor de mannen van Apollo 8 heren 1 staat aankomende zaterdag weer eens een uitwedstrijd op het programma. We mogen ditmaal op bezoek bij de studenten van VC Heyendaal. De thuiswedstrijd werd met 3-1 gewonnen, echter biedt dit geen garanties voor de toekomst en loopt de Bornse motor momenteel alles behalve soepel. Om 13.00 uur zal de eerste bal over het net vliegen in het Radboud Sportcentrum en zullen we ons als koploper weer mogen wapenen tegen een sterkte tegenstander.

Ondanks de deceptie van afgelopen week staan we dus nog steeds 1ste. Echter is door het verlies tegen VoCASA (1-3) de spanning helemaal terug in de top van de 2de divisie. Met slechts 2 onderling punten verschil zijn er 4 teams (Apollo 8, Cito, VoCASA en Bovo) die er voor zorgen dat de 2de divisie dit seizoen de spannendste competitie van Nederland is. Elke week zal elk team alles moeten geven om niet tegen een misstap aan te lopen. Voor ons was dit afgelopen zaterdag helaas wel het geval. 
Op bezoek kwamen de talenten van VoCASA. In de uitwedstrijd lieten ze al zien ook goed te kunnen volleyballen, we wisten dus dat we niks cadeau zouden krijgen en er zelf vol voor moesten vechten. Dit bleek ook in de wedstrijd waarin tot de 11-11 gelijk op gingen. We konden een klein gaatje slaan en gingen boven de 20 punten ook aan de leiding. Echter mistte bij ons de scherpte en meedogenloosheid om de set binnen te slepen. VoCASA kwam langszij en pakte de set met 23-25.
Een teleurstellend begin en zeker in een thuiswedstrijd. Het lukte ook niet om de knop om te draaien. VoCASA speelde degelijk en dat was genoeg om de 2de set met 19-25 binnen te halen en ook de 3de set halverwege voor te staan. Vanaf dat moment kwam er weer wat vechtlust bij ons naar boven en de 3de set werd een ware strijd. Met name aan het eind wisten we de ballen te scoren waardoor we de 3de set pakten met 25-22.
Ook in de 4de set bleef het lange tijd spannend, zonder dat de wedstrijd een hoog niveau kende. Boven de 20 waren we aan de leiding en leek ons niks in de weg te staan om een 5de set af te dwingen. Echter, een aantal persoonlijke fouten op rij zorgden ervoor dat VoCASA langszij kwam en op 23-24 ook het eerste matchpoint kreeg. Deze werd nog weggeslagen en de volgende 2 ook, echter was het op 25-26 raak, typerend voor de wedstrijd door een fout aan onze kant. Een 1-3 verlies waar we eerlijk gezegd niet op hadden gerekend. Wel een verlies wat eens te meer duidelijk maakt dat we niet op 80 of 90% een wedstrijd kunnen spelen. Zowel tegen BVC '73 als tegen VoCASA was het niveau over de hele wedstrijd genomen niet goed genoeg, terwijl je juist als koploper mag verwachten dat je gemotiveerd bent om te laten zien waarom je juist 1ste staat.
Door het verlies is de spanning helemaal terug in de 2de divisie en zullen de komende weken uitmaken welke teams blijven strijden voor het kampioenschap. Voor ons staat komende zaterdag gelijk een pittige uitdaging op het programma op bezoek in Nijmegen. VC Heyendaal speelde ons in de thuiswedstrijd de 1ste set van de mat met een ontketende diagonaal. Dankzij veel werklust en een sterke teamprestatie waren we instaat het in die wedstrijd om te draaien en een 3-1 overwinning te pakken. Aankomende zaterdag zullen we hetzelfde moeten doen, kei en keihard werken met elkaar om er voor te zorgen dat we weer eens een goede pot volleybal spelen en bovenin mee blijven draaien. Want al kan je nog zo goed volleyballen, hard werken verslaat talent wanneer het talent niet hard werkt.

(Bron: Apollo 8 H1)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.