Jarige Thomas Koelewijn wint met Poitiers in Challenge Cup

19 Dec 2018 - Coen Kaaij
(©CEV)

Stade Poitevin Poitiers heeft een flinke stap gezet richting de kwartfinales van de CEV Challenge Cup. Op dinsdagavond werd tegen het Finse Rovaniemi de eerste set nog verloren met 25-23, maar in het vervolg was de Franse ploeg van Thomas Koelewijn, die gisteren 30 jaar werd, onverbiddelijk. Met 25-19, 25-11 en 25-13 bleven de volle punten in Frankrijk.

Trainer Brice Donat van Poitiers verklaarde na afloop dat het moeilijk was om "de machine op gang te krijgen". In de Franse competitie werd afgelopen vrijdag nog verloren met 3-2 van Nice, sindsdien werd er nog niet getraind in de hal waar de wedstrijd gespeeld moest worden. De CEV keurde de eigen hal van Poitiers af, zodat moest worden uitgeweken naar de Jean-Pierre Garnier Omnisporthal. 

Het stelde de thuisploeg in ieder geval niet geheel op scherp in de eerste set. Met minimaal verschil konden de gasten uit Finland de openingsset bijschrijven: 23-25.

Toen de draai eenmaal gevonden was in het nieuwe onderkomen, walste Poitiers over de tegenstander heen. Rovaniemi, dat maar over negen spelers beschikte en sterspeler Jani Sippola moest missen, kon het niet meer bolwerken. Met vier aanvallers die meer dan tien punten scoorden was Poitiers simpelweg te goed. Koelewijn zette zijn verjaardag luister bij met elf punte, tien daarvan uit de aanval (77% score).

De return staat nog niet vast, maar zal gespeeld worden op 15, 16 of 17 januari.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.