Protos neemt meer afstand van naaste concurrenten

17 Dec 2018 - Reinier de Boer

Koploper Protos nam na afgelopen weekend iets meer afstand van de concurrenten Keistad en Springendal/Set Up ’65. De lijstaanvoerder won met 4-0 van Scylla en Keistad verloor een punt aan Orion 2 en Set Up ’65 verloor er zelfs twee aan Sneek.

Koploper Protos won voor de negende keer op rij, maar de 4-0 zege op middenmoter Scylla kwam niet zo maar zonder slag of stoot tot stand. ,,Nee, de middag was lastiger voor ons dan de uitslag doet vermoeden,” zegt Protos-trainer Bernard Schoonbeek. ,,Beide teams hadden moeite om onder de servicedruk van elkaar uit te komen. Vooral de vele sprongservices van Scylla wisten de passlijn van ons behoorlijk onder druk te houden. Scylla had wat pech dat ėėn van hun betere aanvallers met een blessure uitviel al moet ik wel zeggen dat zij vanaf toen als team beter gingen spelen. Wij wonnen omdat we weinig fouten maakten, zeker op de belangrijke momenten. Een sprekende quote van een speler van Scylla was dan ook: ,,Ik wou dat jullie ook eens een keer een bal gewoon fout zouden slaan.”

Nummer twee Keistad liet een punt liggen in de thuiswedstrijd tegen nummer zeven Orion 2. Keistad boekte de vijfde zege op rij en is met een goede serie bezig. Na een 3-0 voorsprong pakte de ploeg van Bjorn Proost de laatste set met de nodige moeite (23-25) en ging alsnog met een punt naar Doetinchem. Door het puntverlies bedraagt de achterstand van Keistad op Protos nu drie punten.

Nummer drie Springendal/Set Up ’65 morste de laatste weken de nodige punten en na twee nederlagen op rij volgden twee overwinningen, maar bij nummer acht Sneek moest de ploeg uit Ootmarsum toch twee punten achterlaten. Sneek pakte zelfs een 2-1 voorsprong, waarna de vierde set met moeite door de gasten werd gewonnen. In de vijfde set was Sneek verslagen en pakten de gasten de winst: 2-3. Het betekende wel de vierde nederlaag op rij van de Friezen.

Sovoco lijkt niet te stuiten en dendert maar door. Zaterdag won de ploeg uit Soest voor de zesde keer achter elkaar. Nummer elf Hovoc had weinig in te brengen en scoorde slechts 61 punten. Sovoco staat na de 4-0 overwinning vierde en mengt zich bij de topploegen. Hovoc zakte naar de elfde plaats, omdat Olhaco wel een puntje pakte en tiende werd.

In de onderste regionen boekte EVV een 1-3 zege bij Olhaco. In de eerste set lukte er bij de thuisclub weinig en die ging naar EVV via 21-25. In de tweede set kwam EVV er niet aan te pas en werd naar een kansloze 25-15 nederlaag gespeeld. In de derde set leek Olhaco door te stoten bij 8-4, maar de wisselvalligheid werd de ploeg van trainer Dennis Luider fataal. Na 19-20 liep EVV uit naar 19-25. Ook in de vierde set leek Olhaco bij 18-15 op weg naar een vijfde set, maar EVV kwam vooral door een sterke middenaanval terug tot 20-20. Daarna maakte Olhaco enkele fouten, waardoor EVV de setwinst via 21-25 kon vieren.

Hekkensluiter Avior verloor met 1-3 van Woudenberg, dat haar eerste uitoverwinning boekte. Avior leed haar vierde nederlaag achter elkaar en won thuis nog maar een keer. Nummer vijf Woudenberg heeft nog een wedstrijd tegoed en kan zich bij winst bij de top vier gaan mengen.    

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.