Spanning is groot in top 1A (m)

10 Dec 2018 - Reinier de Boer

De heren van Springendal/Set Up ’65 pakten als enige van de topploegen uit 1A de volle buit. De ploeg van trainer Hans Bruins won met 4-0 van Scylla en naderde koploper Protos tot op twee punten. De koploper versloeg Orion 2 met 1-3 en nummer twee Keistad ontdeed zich van Woudenberg: 1-3. Nummer vier Sovoco boekte de vijfde zege op rij en won bij Sneek met 1-3.

Lijstaanvoerder Protos boekte de achtste zege achter elkaar bij Orion 2 en bleef daardoor aan kop, maar zag Set Up ’65 wel een punt dichterbij komen. De ploeg van trainer Bernard Schoonbeek won met 1-3 via 23-25, 16-25, 25-21 en 19-25. ,,In een wedstrijd die meer spannend dan goed was is het ons gelukt om vier punten uit Doetinchem mee te nemen. Deze wedstrijd stond in het teken van serviceseries en onderbrekingen. Eigenlijk werden alle sets beslist door serviceseries. De eerste set van 23-20 tot 23-25, de tweede set met twee series van in totaal zeven punten voor ons. De derde set met een serie van zes punten voor Orion en de laatste set met weer voor ons de big points. De onderbrekingen kwamen door discussies en onduidelijkheden tussen de arbitrage en Orion. Helaas moesten we snel naar huis vanwege de speciale bierenavond. Dit hopen we in Utrecht goed te maken.”

Keistad won voor de vierde keer achter elkaar met 3-1 en deze keer was Woudenberg de klos in eigen hal, waar het zo succesvol was. De nieuweling won al vier keer thuis en de nederlaag tegen Keistad betekende de tweede thuisnederlaag van dit seizoen. In de eerste drie sets was het onderlinge verschil niet groot en alleen in de vierde set maakten de gasten duidelijk het verschil via 11-25.

Springendal/Set Up ’65 herstelde zich knap van twee nederlagen op rij en versloeg Scylla met 4-0 via 25-20, 25-19, 25-23 en 25-21. Set Up ’65 was deze wedstrijdronde de enige ploeg die het volle pond binnen haalde en kwam een punt dichterbij de koploper en nummer twee Keistad. De eerste drie beginnen zich een beetje af te scheiden van de rest al probeert nummer vier Sovoco aan te haken en dat lukt uitstekend, want de ploeg uit Soest won voor de vijfde keer op rij. Sneek werd met 1-3 verslagen en de ploeg van trainer Marnick van Lith kent een moeilijke periode en staat zevende. Vorige week werd met 4-0 van Woudenberg verloren. ,,Wij hebben daar vooral werklust aan over gehouden en openingen om met beide handen aan te grijpen. Het probleem is inzichtelijk geworden en we gaan er een mooi proces van maken. Het was relatief rustig. Ons spel typeerde zich door een afwisseling van bijzonder goede en bijzonder slechte momenten. Bij ons zal de focus komen te liggen op het aanpakken van probleemsituaties, zodat we daar mee leren dealen,” zegt Van Lith.

De strijd in de onderste regionen tussen Hovoc en Olhaco eindigde in een 3-1 zege voor de ploeg uit Horst. De setstanden waren 25-23, 25-16, 25-22 en 24-26. Na een twee uur durende heenreis van Hoogeveen naar Horst raakte middenman Paul Dierdorp tijdens de warming up geblesseerd aan de rug en kon niet spelen. “Ik moest daardoor meteen weer omschakelen en de opstelling aanpassen,” zegt Olhaco-trainer Dennis Luider. “Ik heb Elmar Brinkhuis op de middenmanpositie gezet en dat is eigenlijk zijn positie niet. Er was zichtbaar sprake van gewenning. Ik baal hier erg van, want als we compleet waren geweest had ik het nog wel eens willen zien. Gezien de pech ben ik achteraf blij dat we nog een punt hebben meegenomen.”

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.