Koelewijn ronde verder, De Vries uitgeschakeld na golden set

05 Dec 2018 - Coen Kaaij
(©CEV)

Thomas Koelewijn en zijn Franse ploeg Poitiers hebben zich geplaatst bij de laatste zestien in de CEV Challenge Cup. Dinsdagavond werd thuis de tweede wedstrijd tegen het Estse Saaremaa met 3-0 gewonnen, nadat vorige week al in vijf sets gewonnen werd. Jente de Vries blonk voor zijn Belgische team Menen weer uit, maar verloor toch in de golden set (16-14), nadat de tweede wedstrijd tegen het Bulgaarse Burgas met 3-2 werd verloren.

Vorige week had Poitiers nog de handen vol aan Saaremaa VC, in Estland werd het met veel strijd een 3-2 overwinning voor de Fransen. In eigen huis kon de huidige nummer 4 van Frankrijk de druk op Saaremaa houden en wist het in drie sets een plek in de volgende ronde van de Challenge Cup veilig te stellen.

Thomes Koelewijn had een sterk optreden, hij scoorde 88% van zijn aanvallen (7 punten). Daar kon hij drie killblocks aan toevoegen. In de achtste finales stuit Poitiers op de winnaar van de ontmoeting tussen Levski Sofia en het Finse Rovaniemi. De Finnen wonnen de eerste wedstrijd in Bulgarije met 3-1, op donderdag wordt de return gespeeld.

Minimaal verschil in golden set
Voor Jente de Vries en zijn ploeg Par-Ky Menen was ook de tweede wedstrijd tegen het Bulgaarse Burgas er eentje op het scherp van de snede. Waar vorige week in eigen huis een 0-2 tussenstand werd omgebogen in een 3-2 overwinning, was het dinsdagavond Burgas dat uit geslagen positie terugkeerde. De Belgen namen een 2-1 voorsprong en waren daarmee slechts 1 setwinst verwijderd van de volgende ronde in de CEV Cup.

Burgas gaf niet op, won de vierde set met 30-28 en trok de stand gelijk door ook de vijfde set te pakken (15-8). Een golden set die droop van de spanning ging met het minimale verschil van 16-14 naar Burgas, dat zich daarmee plaatste bij de laatste zestien in de CEV Cup. Zij mogen zich nu opmaken voor een treffen met de winnaar uit het Noorse onderonsje tussen Bergen en Førde.

Jente de Vries was net als vorige week topscoorder voor zijn team met 24 punten. Daarmee zette hij net zoveel scores op het bord als Svaelii Pozdniakov van Burgas.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.