Vakifbank wint eerste wedstrijd WK Clubs

04 Dec 2018 - door Kees Tanis
Eén van de weinige keren dat het blok van Zhu Ting wordt omzeild (©FiVB)

Vakifbank heeft in de strijd om het WK voor clubs de eerste wedstrijd overtuigend gewonnen. Tegenstander Zhejiang uit China werd met 25-20 en twee keer 25-13 aan de kant gezet. Trainer/coach Giovanni Guidetti hield Lonneke Sloetjes de hele wedstrijd aan de kant.

Het toernooi wordt afgewerkt in het Chinese Shaoxing. Vakifbank treft later deze week in de poule nog Minas Tênis Clube uit Brazilië en het Franse Volero le Cannet. De Brazilianen wonnen vandaag met 3-2 van de Fransen.

Vakifbank was op alle onderdelen sterker dan de Chinese tegenstander. Guidetti liet de hele wedstrijd zijn basisformatie staan. Cansu Ozbay verzorgde het spelverdelen, Milena Rasic en Zhera Gunes speelden op mid, Kelsey Robinson en Zhu Ting waren de passer/lopers en Ebrar Karakurt stond als diagonaal op de positie van Sloetjes. De Turken scoorden 39 aanvallende en 16 blokpunten. Ebrar Karakurt was met 17 punten de best scorende speelster, op de voet gevolgd door Zhu Ting met 16 punten. 

Vakifbank speelt morgen om 14.00 uur Nederlandse tijd tegen de Fransen. De laatste poulewedstrijd is vrijdag tegen de Brazilianen. De kruisfinales zijn zaterdag, de finale is zondag.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.