Nederlandse vrouwen strijden verder in Europa

27 Nov 2018 - Coen Kaaij
Jasper, Knip, Meijners, Van Hintum, Reitsma (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De vrouwen van Sliedrecht Sport hebben in de eerste ronde van de CEV Cup een bye geloot, zij komen niet in actie deze week. In tegenstelling tot 14 andere Nederlandse speelsters en/of coaches in buitenlandse dienst, zij werken de heenwedstrijd af in de CEV of Challenge Cup. 

Dinsdagavond staat er nog geen Nederlandse speelster in het veld, Avital Selinger staat daarentegen wel langs de lijn. Zijn Franse team Volero Le Cannet komt uit in de Challenge Cup, het derde Europese niveau. Volero kwam onder de naam Volero Zurich tot afgelopen seizoen uit in de Zwitserse competitie, die ze de laatste negen jaar als kampioen afsloten. De club fuseerde met Rocheville Le Cannet en kon derhalve aan de Challenge Cup meedoen. Ze verdedigen in Griekenland tegen Olympiacos een 3-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd, die vorige week al werd afgewerkt.

Woensdag
Van de twee vrouwen die in zestiende finale van de CEV Cup spelen, is het woensdag de beurt aan Floortje Meijners. Met Busto Arsizio neemt ze het op tegen Dresdner SC. In de Italiaanse Serie A doet de ploeg het uitstekend, ze staan met zes overwinningen uit zes wedstrijden tweede. Dresdner is de Duitse koploper in de Bundesliga met vier zeges uit even zoveel wedstrijden.

In de Challenge Cup is het woensdag de beurt aan Yvon Beliën om de Europese campagne te vervolgen. In de kwalificatie won haar Turkse club Besiktas twee keer eenvoudig van het Kosovaarse Ferizaj. Nu mogen Beliën en consorten zich opmaken voor een Turks onderonsje met Aydin BBSK. Op 21 november speelden beide ploegen in de competitie tegen elkaar, Besiktas won met 3-0.

Ook de Belgische ploegen Hermes Oostende en Gent strijden in de Challenge Cup. De Belgische koploper Oostende, met Lynn Blenckers en Fanny Lafeber in de gelederen, treedt aan tegen Azerrail Baku uit Azerbeidzjan. Iris Reinders gaat met Gent naar het Finse Pihtipudas. Gent is de nummer 5 van België, LiigaPloki Pihtipudas staat in Finland zevende van negen teams. 

Het Zwitserse Kanti Schaffhausen gaat met Anna Mebus naar Kroatië om tegen Mladost Zagreb te spelen. Schaffhausen staat in de Zwitserse competitie derde, achter Pfeffingen en Dudingen met 5 keer winst uit acht wedstrijden. Mladost heeft in de eigen competitie alle acht haar wedstrijden nog gewonnen en gaat aan de leiding.

Monza, de ploeg waar Anne Buijs onder contract staat, speelt tegen het Oostenrijkse Prinz Brunnenbau Volleys Perg. Buijs is nog niet hersteld van haar duimblessure en zal dan ook ontbreken in Oostenrijk woensdagavond.

Donderdag
Asterix Beveren is de regerend kampioen in België en speelt donderdag haar openingswedstrijd van het Europese seizoen bij het Finse LP Salo. Paula Boonstra is een van de speelsters bij de Belgische nummer 4, die slechts een wedstrijd heeft verloren tot nu toe. Beide teams namen vorig seizoen nog deel aan de voorrondes van de Champions League, dit jaar starten ze een niveau lager in de CEV Cup.

De meeste Nederlandse vrouwen én een Nederlandse man staan donderdag in en naast het veld in het Portugese Vila Nova de Famalicão. Ladies in Black Aachen gaat daar op bezoek om de plaatselijke AFC te bekampen. Binnen de lijnen zullen Marrit Jasper, Nicole Oude Luttikhuis en Kirsten Knip de honneurs waarnemen, aan de kant zijn coach Saskia van Hintum en assistent Erik Reitsma van de partij. Aachen is de nummer vijf van Duitsland, Famalicão gaat aan kop in Portugal.

Streams
De wedstrijd van Asterix Beveren is live te zien via Laola1, donderdag om 18.00 uur Nederlandse tijd. De wedstrijden van Gent (woensdag 17.30 uur) en Ladies in Black Aachen (donderdag 21.30 uur) zijn ook live te volgen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.