Peelpush neemt het stokje over van Donitas

11 Nov 2018 - Magrietha Top

 

In de Topdivisie bij de dames heeft Donitas de koppositie af moeten staan aan Peelpush. De dames uit Meijel hadden vandaag geen kind aan Veracles en Donitas ging gisteren onderuit tegen Dynamo. Daar vlak achter deed Orion goede zaken ten opzichte van VV Utrecht, door ze nipt te verslaan. PDK won knap van Voltena en VoCASA kon weer punten bijschrijven na de winst op WSV. VCN en Alterno 2 waren speelvrij.

 

Koploper van voor het weekend Donitas kreeg Dynamo op bezoek in Groningen. Op papier zou dit een te nemen hindernis moeten zijn. Maar dat we in het volleybal niet perse meedoen aan scorebordjournalistiek, bleek ook bij deze wedstrijd maar weer. Dynamo ging brutaal aan de haal met de eerste set. Donitas knokte zich terug naar een 2-1 voorsprong, maar daarna leek de koek wel echt op. Via 18-25 en 9-15 nam Dynamo brutaal de overwinning mee naar Apeldoorn. 

 

Met dat gegeven in het achterhoofd, ging Peelpush vandaag het veld op om de koppositie over te nemen. Ze kregen hekkensluiter Veracles op bezoek. Van Donitas hadden ze gisteren al af kunnen kijken dat zaken op papier niet ter zake doen. Daarom maar volle bak aan de start. Met de focus zat het blijkbaar wel goed, want Veracles kwam eigenlijk niet in het spel voor. Het werd een mooie reguliere 3-0 overwinning voor Peelpush en daarmee zagen ze zichzelf beloond met de eerste plek op de ranglijst. 

 

De strijd om de derde plaats gaat vooralsnog tussen Orion en VV Utrecht. En die twee ploegen speelden nou net tegen elkaar afgelopen weekend. VV Utrecht kwam in een boeiend duel twee keer op voorsprong, maar Orion kon toch de winst in Doetinchem houden via 15-9 in de vijfde set. Daarmee behouden ze voorlopig de derde plaats. VV Utrecht staat na dit weekend vierde. 

 

PDK boekte een knappe overwinning op Voltena. Het team kent een moeizame seizoenstart, maar beschikte zaterdag over de langste adem in de thuisarena. De eerste set was een ware thriller, Voltena won met 29-31. PDK wist de stand gelijk te trekken via een spannende tweede set en vervolgens heel snel op voorsprong te komen door de derde set ruim te winnen. De vierde set werd weer gewonnen door Voltena. Ook hier werd er dus een vijfde set gespeeld. Deze set ging toch wel vrij ruim naar de thuisploeg en daarmee won PDK de wedstrijd. 

 

WSV kreeg VoCASA op bezoek en de gasten uit Nijmegen gingen wel heel voortvarend van start. Via 10-25 en 15-25 leek er een snelle 0-3 in de maak. Maar WSV sleepte er met pijn en moeite een vierde set uit. En hoewel ze in die vierde set heel dichtbij een verlenging kwamen, lukte dit net niet en moesten ze bij 23-25 de winst aan VoCASA laten. 

 

Zo is er dus een wisseling van de wacht aan de top en blijven Alterno 2 en Veracles in zwaar weer verkeren.  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.