De Supercup in België

11 Nov 2018
(©CEV)

Ook bij onze Zuiderburen is afgelopen weekend de Supercup gespeeld. Deze ging bij de mannen tussen bekerhouder Roeselare en landskampioen Maaseik. Bij de vrouwen speelde landskampioen en bekerhouder Asterix AVO tegen Oudegem.

Bij de eerste grote prijs stonden bij de mannen de twee grote favorieten tegenover elkaar. Jelte Maan en Just Dronkers speelden tegen Roeselare. Het werd niet de krachtmeting waar het publiek op gehoopt had want Roeselare won in drie sets voor de achtste keer de Supercup (22-25, 21-25, 22-25). In de eerste set kwam Maaseik tot vier punten voorsprong maar Roeslare kwam terug tot 20-21 en ging door tot de set binnen was. De tweede set ging het gelijk op tot 10-10 maar Roelelare sloeg een gaatje tot 14-18 en pakt ook de tweede set. De derde en laaste set werd een kopie van de voorgaande. Diagonaalspeler Tuerlinckx was weer van grote betekenis voor zijn team en had een groot aandeel in het aantal gescoorde punten.  

Oudegem was afgelopen seizoen finalist maar verkeert nog niet in grootse vorm. De seizoensstart was duidelijk voor de favoriet, het team van Paula Boonstra staat na zes speelronden bovenaan de ranglijst terwijl Oudegem na zeven gespeelde wedstrijden op de zevende plaats staat. Dit verschil was ook terug te zien in de wedstrijd. In de eerste set startte setter Lara Nagels maar coach Sacha Koulbergh hield enkele van zijn basisspeelsters aan de kant, dit vanwege het drukke programma. Hierdoor kon Oudegem niet de benodigde weerstand bieden tegen een geconcentreerd spelend Asterix. In de tweede set veranderde er niets aan het spelbeeld. In de derde set werd Elise van Sas gewisseld ten koste van Nagels. Dit kon het spel niet keren, Asterix kwam tot een 12-3 voorsprong. Maar Oudegem benaderde ze nog tot 18-15. Na een dubbele wissel was de set en dus de wedstrijd voor de landskampioen. Asterix won dus vrij eenvouding haar elfde Supercup met 3-0 (25-13, 25-18, 25-18).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.