Sudosa-Desto blijft thuis ongenaakbaar

05 Nov 2018 - Magrietha TopAfgelopen zaterdag lieten de dames van Sudosa-Desto maar weer eens zien dat er in de Assense Olympushal weinig te halen valt voor tegenstanders. Tot dusver werden er vier thuiswedstrijden gespeeld en al deze wedstrijden werden met 4-0 en hele ruime setstanden gewonnen. Ook zaterdag kwam hier dus geen verandering in. Zowel VC Sneek 2 als DBS wonnen ook hun wedstrijden, maar lieten respectievelijk twee punten en één punt liggen, dus de Assense formatie staat iets ruimer aan kop. Set-Up ’65 2 haakt nog aan bij de topploegen, door ook weer een overwinning te boeken. Daarna volgt er al een behoorlijk gat met de middenmoot. Zwolle 2 verloor opnieuw, maar wist wel de eerste setwinst van het seizoen te bewerkstelligen. 

 

Sudosa-Desto ging deze speelronde als koploper in en ze kwamen daar ook onbedreigd als koploper weer uit. Zoals al eerder gebleken dit seizoen, had ook deze keer de tegenstander weinig tot niks in te brengen. De bezoekers van VC Bolsward kwamen er simpelweg niet aan te pas en mochten van geluk spreken dat Sudosa-Desto in set twee en vier de touwtjes iets liet vieren. Anders was de afstraffing zo mogelijk nog groter geweest. Maar na vijf kwartier stond er al 4-0 op de borden en konden de dames uit Assen de kantine alweer opzoeken. 

 

VC Sneek 2 kreeg Dynamo op bezoek. En deze thuiswedstrijd kwamen ze toch niet geheel ongeschonden uit de strijd. Twee keer moest er een achterstand worden weggewerkt. Dynamo nam brutaal een voorsprong via een spannende eerste set. De tweede set ging met speels gemak naar Sneek 2. Maar Dynamo knokte zich naar winst in set drie. Op haar beurt pakte Sneek 2 weer de volgende set. Daarmee leek het verzet van Dynamo gebroken, want ook de vijfde set ging naar de Friezinnen. 

 

DBS ging op bezoek bij Krekkers. Op voorhand leek dit best een spannende wedstrijd kunnen worden. Krekkers had vorige week in de beker gezorgd voor de uitschakeling van de nummer één en de nummer vier van de Topdivisie. En dan mag je toch spreken van een in vorm verkerend team. Maar DBS is een taaie ploeg met heel veel ervaring en dat gaf afgelopen zaterdag ook weer de doorslag. Ze kwamen op een 0-2 voorsprong. Krekkers kon de overwinning van DBS nog een setje uitstellen, maar moest na de vierde set toch haar meerdere erkennen in De Balkster Smashers. Zo komt DBS op gelijke hoogte met Sneek 2, beide ploegen staan op twee punten achter koploper Sudosa-Desto.

 

De enige andere ploeg die in het spoor kan blijven van deze drie ploegen is Set-Up ’65 2. Zij wonnen, na een kleine valse start met 1-3 van VCV. En dat ging zeker niet zonder slag of stoot, gezien de setstand van 30-32 in de derde set. Maar er werd wel weer gewonnen en dus staan de meiden uit Ootmarsum op een keurige vierde plek. 

 

Tjoba kreeg WVC op bezoek. De ploeg uit Klazienaveen heeft het zwaar dit seizoen en ook zaterdag keek het na drie sets tegen een ferme achterstand aan. Maar van opgeven was geen sprake, ook al was de wedstrijd al verloren. De vierde set werd op karakter binnen gesleept en zo werd er toch een puntje verdiend deze wedstrijd. 

 

VC Zwolle 2 verdiende ook een puntje, de eerste van dit seizoen nog wel. Nu is dat nog geen reden voor een uitgebreide vreugdedans, maar toch is er afscheid genomen van die hatelijke nul. Een gulle gift van de dames van Rosstars, die na drie sets blijkbaar voldoende hadden aan de overwinning. De focus verslapte en dat betekende kansen voor de reserves van Zwolle. Zij pakten via 25-19 de eerste setwinst van dit seizoen. 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.