Linker rijtje wint van rechter

04 Nov 2018 - door Kees Tanis
Regio Zwolle viert een punt (©Chris Overkleeft)

De competitie heeft zaterdag in de eredivisie voor vrouwen weinig verrassingen laten zien. De ploegen in het linker rijtje wonnen van die in het rechter. Het spannendst werd het nog bij Talent Team Papendal tegen Apollo 8. De nieuwkomer in de eredivise ging er zelfs met een 2-3 overwinning vandoor. Talent Team Papendal won nog wel de eerste set, maar de twee daarna waren voor de bezoekers. De Arnhemmers trokken de stand gelijk maar moesten in de beslissende 5e set toch de zege aan Apollo 8 laten. Zelfs de bijna niet te stuiten Annick Meijers kon dat niet voorkomen. Zij scoorde voor Talent Team Papendal maar liefst 30 punten, waarvan 23 met haar aanval. Vooral in de blokkering was Apollo 8 een stuk beter, met 14 tegen 6 punten.

Sliedrecht Sport houdt, na de uitschakeling in de Champions League eerder deze week, de aansluiting met de top 3. De landskampioen had in de uitwedstrijd weinig problemen met VC Sneek. Alleen in de 3e set wist de thuisploeg het met 23-25 Sliedrecht Sport nog lastig te maken. Coach Vera Koenen koos ervoor, te beginnen met Sarah van Aalen als spelverdeelster. Ze wist haar aanvalsters goed te vinden en scoorde ook eigen punten met doortikballen. Fleur Savelkoel was de meest scorende speelster bij Sliedrecht Sport. VC Sneek had vooral moeite om servicedruk te ontwikkelen. 

Regio Zwolle Volleybal heeft zaterdagavond gedaan wat het moest doen en blijft bovenin meedraaien. Een week na de nederlaag bij FAST Volleybal wist de ploeg van Wilfried Groothuis in eigen huis te winnen van het Apeldoornse Dros-Alterno, 25-21, 25-22 en 25-20. ,,Drie belangrijke punten”, reageerde Groothuis. ,,Over het geheel hebben we een nette wedstrijd gespeeld.'' Met de jonge Nova Marring in de basis begon Regio Zwolle Volleybal goed aan de wedstrijd. ,,Nova heeft vorige week ook een prima duel gespeeld en mocht vanavond starten”, aldus Wilfried Groothuis. ,,Ik moet zeggen dat het complete team een stuk netter heeft gespeeld dan vorige week. Zeker na de nederlaag van vorige week vond ik dat belangrijk om te zien”, aldus de coach. Hij benadrukte dat er op bepaalde vlakken nog stappen moeten worden gezet.

De Amsterdamse nieuwkomer US moet het na de thuisnederlaag tegen FAST (1-3) nog altijd zonder punten doen. Het was overigens geen kasnloze wedstrijd want in de verloren sets kwam US steeds wel boven de 20 punten: 22-25, 25-22, 23-25 en 21-25. Vooral aanvallend was FAST de meerdere van US. Bij FAST was Joska Fransen met 17 punten de best scorende speelsters. Nynke Rovers deed daar met 14 punten niet veel voor onder.

Eurosped bleef koploper door de uitwedstrijd bij Set-Up '65 met 3-1 te winnen. De thuisploeg wist de eerste set nog wel met 27-25 binnen te harken, maar daarna had Eurosped  met 17-25, 15-25 en 16-25 eigenlijk geen kind meer aan de ploeg uit Oormarsum. Uitblinker bij Eurosped was Eline Timmerman, met 21 eigen punten. Ze scoorde in de serve maar liefst 8 aces.

Dros-Alterno en Set-Up '65 moesten vanmiddag opnieuw aan de bak. Ze troffen elkaar om 15.30 uur in Apeldoorn. Het werd een ietwat beschamende vertoning voor Dros-Alterno, dat kennelijk de wedstrijd van gisteren nog in de benen had. De eerste set ging met maar liefst 7-25 naar de bezoekers. Ook in de twee volgende sets kwam Set-Up '65 niet in de problemen. Na 20-25 en 17-25 was het pleit beslecht. Set-Up '65 maakte maar liefst 22 directe servicepunten. Meest scorende speelster was Tess de Vries met 14 aanvallende punten.Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.