Spannende ontknopingen in Barneveld en Nijmegen

17 Oct 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Twee van de drie wedstrijden eindigde vanavond in spannende vijfsetters. In Nijmegen wonnen de mannen van VoCASA met 16-14 in de beslissende set van het Talent Team. In Barneveld werd het bij Advisie/SSS tegen SV Land Taurus zelfs 20-22 in de tiebreak, in het voordeel van de ploeg uit Houten. 

Aan het publiek lag het vanavond niet in Barneveld. De sfeer was goed in sporthal de Meerwaarde. Mede daardoor pakte de thuisploeg een 0-2 voorsprong, maar de mannen van coach Erik Gras gaven zich niet zomaar gewonnen. Ze knokten zich terug naar een 2-2 stand in sets. De vijfde set werd een mooie climax waarbij de scheidsrechter van dienst de nodige gele kaarten moest trekken om de gemoederen te sussen. Uiteindelijk bleek SV Land Taurus de langste adem te hebben.

Het Talent Team speelde vanavond tegen VoCASA haar derde vijfsetter oprij. Daar zag het in de eerste set niet naar uit. De talenten hadden behoorlijk wat moeite in de passing en als snel won de thuisploeg de eerste set. De passing bleef wisselvallig aan de kant van het Talent Team, maar mede door goed serveerwerk van Martijn Brilhuis, bleef de ploeg uit Arnhem in de race. Ondertussen begon Bas van Bemmelen aan de kant van VoCASA op stoom te raken. Hij was het dan ook die het verschil maakte in de vijfde set in het voordeel van de Nijmegenaren. Duco Krook was namens VoCASA vooral blokkerend opdreef. Hij liet maar liefst negen killblocks noteren. Het Talent Team verloor zo voor de derde achtereenvolgende keer een vijfde set.

Draisma Dynamo en Coniche Topvolleybal Zwolle maakte het minder spannend. Na een matige start begon de thuisploeg beter te serveren en vervolgens won Dynamo de eerste twee sets makkelijk. In de derde set leek dit scenario zich te herhalen maar een slotoffensief van de Zwollenaren bracht de spanning enigzins terug. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd, typerend voor Zwolle, met een foute opslag.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.