Finale YOG voor De Groot en Immers

17 Oct 2018 - Coen Kaaij
(©FiVB)

Beachvolleyballers Yorick de Groot en Matthew Immers staan vanavond in de finale van de Youth Olympic Games in Buenos Aires, Argentinië. Op dinsdagavond Nederlandse tijd rekenden ze in een kolkend beachstadion af met thuisfavorieten Mauro Zelayeta en Juan Bautista Amieva. Aangemoedigd door flink wat sporters van het Talent TeamNL en Chef de Mission Mark Huizinga werd het 2-1 (20-22, 21-17, 15-12).

De Groot en Immers zijn aan een ongekende reeks bezig in Argentinië, tot aan de halve finale verloren ze nog geen set. Door geconcentreerd spel konden zij vrijwel elke tegenstander eenvoudig op een ruime achterstand zetten. 

In de openingsset van de halve finale maakten de beide Nederlanders alleen te veel kleine foutjes, waardoor de Argentijnen de set voor hun neus konden wegkapen. Zelayeta en Amieva hadden in hun kwartfinale al laten zien dat zij vechters zijn, daarin wonnen ze een set met 35-33. 

Reeks na de time-out
Ook in de tweede set had de thuisploeg aanvankelijk het beste van het spel, de technische time-out was bij een stand van 9-12 in hun voordeel. Tegenover de Nevobo zegt Matthew Immers dat ze bespraken dat de servicedruk omhoog moest en dat de pass meer aangeduwd moest worden richting het net. Het werkte uitstekend, want direct na de time-out zetten ze een reeks van acht punten neer. De set werd daarna uitgespeeld om met 21-17 de stand gelijk te trekken.

De ban was daarmee gebroken, De Groot en Immers kwamen op voorsprong en gaven die niet meer uit handen. Met een kort shotje cross maakte Yorick de Groot het af. 

Zweden
Vanavond om 20.30 uur Nederlandse tijd spelen De Groot en Immers de finale van de Jeugd Olympische Spelen tegen Zweden. David Åhman en Jonatan Hellvig zijn bekenden van de Oranje beachers, in hun twee eerdere ontmoetingen wisten de Zweden beide keren tot winst te komen. 

De wedstrijd is live te zien via The Olympic Channel

Meisjestoernooi
De finale bij de vrouwen gaat tussen de Italiaansen Claudia/Nicol en de Russische favorieten Voronina en Bocharova, die het Nederlandse duo Emi van Driel en Raïsa Schoon uitschakelden in de achtste finale. Die wedstrijd wordt om 16.30 uur gespeeld.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.