Eredivisie (m) op woensdagavond

17 Oct 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Voor het eerst dit seizoen wordt er vanavond een doordeweeks programma afgewerkt in de Eredivisie. Zonder de topper Lycurgus - Orion, die vanwege de Europese verplichtingen van Lycurgus verschoven is naar een nog onbekende datum. Maar wel met drie andere wedstrijden, waaronder één opvallend affiche. 

Draisma Dyamo neemt het in de eigen arena op tegen Coníche Topvolleybal Zwolle. Normaal staat deze wedstrijd in het teken van de vermeende 'burenruzie'. Vanavond gaat het echter om meer dan winst of verlies. De Zwolse formatie is dit seizoen namelijk ambassadeur van de Tobias Sybesma Foundation. Tobias overleed afgelopen zomer aan hersenstamkanker. Hij was groot volleybalfan en vooral fan van de Zwolse mannen. Hij droomde ervan het shirt van de eerste selectie te dragen. Daarom speelt Coniche Topvolleybal Zwolle dit jaar in een shirt met het silhouet van Tobias en het logo van zijn Foundation erop. Rondom de wedstrijd zal er uitgebried aandacht zijn voor de Tobias Sybesma Foundation.

In Barneveld gaat het vanavond voornamelijk om de punten. Advisie/SSS ontvangt SV Land Taurus om 19.30 uur in sporthal de Meerwaarde. Beide teams staan onderaan de ranglijst, zonder een punt uit de eerste twee wedstrijden. Het seizoen is nog pril, maar voor de verliezer van deze wedstrijd zullen er toch al vroeg kopzorgen zijn.

Voor de Nijmeegse formatie van Joost Joosten voorlopig geen zorgen. Zij hebben de eerste wedstrijden laten zien voor iedereen een geduchte tegenstander te kunnen zijn. Dit geldt eveneens voor de talenten van Claudio Gewehr. VoCASA en het Talent Team staan vanavond in Nijmegen tegenover elkaar en dit beloofd een spannende ontmoeting te worden.

Zaanstad en Sliedrecht komen in deze ronde niet in actie.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.