Sliedrecht overklast Graz in Champions League

10 Oct 2018 - Coen Kaaij
(©CEV)

Landskampioen Sliedrecht Sport is de Champions League sterk begonnen. In het Oostenrijkse Graz werd het lokale UVC Holdiing Graz met 3-0 verslagen. Over de hele linie had het team van coach Vera Koenen het beste van het spel. Volgende week woensdag heeft Sliedrecht aan twee sets genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

In de openingsset overrompelde Sliedrecht Graz vanaf het begin. Al vroeg in de set maakte de Nederlandse landskampioen een serie van vier punten, waar Brechtje Kraaijvanger een grote hand in had. Zij hamerde een aanval binnen en daarna werd op haar service de voorsprong uitgebreid naar 7-3. 

De Oostenrijkse kampioen, die dit seizoen nog geen wedstrijd had gewonnen, had veel moeite het tempo van Sliedrecht te volgen. Ze stapelden fout op fout, Sliedrecht kon ze naar de slachtbank leiden. Christie Wolt was met vijf punten goed op dreef, Kraaijvanger noteerde al zes punten in de eerste set. Fleur Savelkoel maakte de set uit, het werd 13-25.

In set twee was het pleit al snel beslecht. Spelverdeelster Ana Rekar had de aanvalsters voor het uitkiezen, al snel stond het 11-6 in het voordeel van de Nederlandsen. Toen de stand op 14-20 kwam, bracht Vera Koenen de talentvolle spelverdeelster Sarah van Aalen in de ploeg om haar debuut te maken op het hoogste Europese niveau. Met haar aan het net was het snel gedaan, Graz kon geen punt meer pakken: 14-25.

Onderschatting
Tussen set twee en drie waarschuwde coach Koenen voor onderschatting, het o zo gevaarlijke idee van er al te zijn. Dat advies nam de ploeg ter harte, want in een mum van tijd stond het op service van Van Aalen 3-0. Misschien dat dat iets te veel ontspanning bracht, want Graz kon vanaf dat moment terugkomen. Middels prikballen ontregelden de Oostenrijksen de Sliedrechtse defensie. 

Het bracht de thuisploeg op een 12-8 voorsprong. Die verdween als sneeuw voor de zon toen de ploeg er de schouders weer onder stak. Sliedrecht leidde al snel weer met 13-12 en kon de wedstrijd daarna kundig uitspelen. Carlijn Ghijssen-Jans noteerde nog enkele killblocks, wat haar totaalscore op 12 punten zette. Christie Wolt sloeg nog twee flinka aanvallen binnen en twee scorende blocks aan het einde bezegelden het lot van de Oostenrijkse kampioen.

Ghijssen-Jans was topscoorster met 12 punten, gevolgd door Brechtje Kraaijvanger en Christie Wolt met ieder 10 punten. Volgende week woensdag 17 oktober om 19.30 uur speelt Sliedrecht de return in de eigen sporthal De Basis. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.