Nederlandse mannen onderuit tegen Frankrijk

12 Aug 2018 - door Reinier de Boer
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vrijdagavond wonnen de Nederlandse heren nog met 4-2 van wereldtopper Frankrijk, maar zaterdag leed de ploeg van trainer Gido Vermeulen een 4-0 nederlaag. De verschillen waren miniem en de Lange Mannen lieten vooral in de derde en vierde set kansen op de setwinst liggen. Frankrijk won via de setstanden 25-22, 25-21, 26-24 en 25-23.

De derde oefenwedstrijd in Frankrijk tegen Les Blues werd in een bomvolle sporthal in Sète gespeeld.  Bondscoach Gido Vermeulen begon zaterdag met de volgende basisopstelling: Daan van Haarlem (spelverdeler), Nimir Abdelaziz (diagonaal), Gijs Jorna en Thijs ter Horst (passer/lopers), Thomas Koelewijn en Michaël Parkinson (middens) en Dirk Sparidans (libero).

Later wisselde Vermeulen flink en verschenen ook Wessel Keemink, Jasper Diefenbach, Tim Smit, Wouter ter Maat, Robbert Andringa en Just Dronkers binnen de lijnen. 

Bij gastland Frankrijk startten: Grebennikov, Toniutti, Ngapeth, Le Roux, Boyer, Rossard en Chinenyeze. 

Oranje speelde een goede wedstrijd tegen de Fransen, maar kwam steeds aan het eind van elke set net iets te kort. Vooral in de derde en vierde set waren de Lange Mannen dichtbij setwinst. De Fransen wilden duidelijk revanche voor de 4-2 nederlaag van vrijdagavond en won uiteindelijk met 4-0. Nimir Abdelaziz werd de topscorer van de avond met 25 punten. 

Komende week reist Nederland naar Brazilië, waar het drie officiële oefenwedstrijden gaat spelen tegen de Brazilianen. 

Frankrijk – Nederland 4-0 (25-22, 25-21, 26-24, 25-23) 

Het programma in Brazilië:

Zaterdag 18 augustus:

 

Brazilië - Nederland

 Oefeninterland

 in Brasilia

Maandag 20 augustus:

 

Brazilië - Nederland

 Oefeninterland

 in Manaus

Woensdag 22 augustus:

 

Brazilië - Nederland

 Oefeninterland

 in Belem

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.