Twee Nederlandse teams in actie op World Tour Finals

09 Aug 2018 - Bob Bruinenberg
Sanne Keizer en Madelein Meppelink (©FiVB)

Nu het laatste toernooi van de World Tour in Moskou bezig is, zijn de ogen alweer gericht op de World Tour Finals in Hamburg. De beste tien mannen en vrouwenteams van de wereldranglijst komen in actie op het afsluitende toernooi van seizoen 2017-2018. Er doen volgende week twee Nederlandse teams mee aan de afsluiting van het internationale beachvolleybalseizoen. Namens Nederland hebben Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen en Sanne Keizer en Madelein Meppelink zich geplaatst. Het toernooi heeft maar liefst 800.000 dollar prijzengeld.

Enkel Europese mannenteams
De FIVB World Tour Finals tonen aan dat Europa de dienst uitmaakt in de wereldtop bij het mannenbeachvolleybal. Een primeur: er doen alleen Europese teams mee. Geen Braziliaanse of Amerikaanse duo's die na de Vienna Major in de top tien van de wereld staan. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn aan een zeer stabiel seizoen bezig en zijn de huidige nummer twee van de wereld. Met al enkele World Tour zeges in hun broekzak, strijden zij in Hamburg met 9 andere Europese teams om het hoge prijzengeld en de eer. Als eerste geplaatst zijn de Europees kampioenen Mol en Sorum, de Noren die ook de Gstaad en Vienna Major op hun naam schreven.

Keizer/Meppelink knap geplaatst
Bij de dames is het deelnemersveld veer gevarieerder, daar is het veld zeer breed. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn dankzij hun Europese titel en brons op de Vienna Major flink gestegen op de wereldranglijst. Ze plaatsen zich als nummer negen van de wereld voor de finales in Hamburg. De Tsjechische Hermannová en Sluková zijn als eerste geplaatst voor de Finals, ze veroverden de eerste plek op de wereldranglijst na de titel op de Vienna Major.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.