Sanne Keizer en Madelein Meppelink in halve finale Wenen

04 Aug 2018 - Bob Bruinenberg
Sanne Keizer en Madelein Meppelink (©FiVB)

Beachduo Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn na hun Europese titel bezig met een opmars in het internationale circuit. In het 5-sterren toernooi in Wenen zijn de Nederlandse dames na hun poulewinst doorgestoomd naar de halve finales. Het is de tweede keer in hun korte samenwerking dat zij zich bij de laatste vier scharen. Om 12:30 strijden Keizer en Meppelink voor een plek in de finale tegen de Braziliaanse Barbara Seixas en Fernanda Lima.

Overtuigende winst tegen Duitsland
Na winst in de poule mocht het duo in de twee ronde aantreden tegen de Duitsters Bieneck/Schneider. Duitsland heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld op het gebied van beachvolleybal. De Duitse ploeg is in de breedte veel sterker geworden, met maar liefst vier vrouwenteams in de top 15 van de wereld. Isabel Schneider en Victoria Bieneck spelen pas sinds een jaar samen, maar schopten het regelmatig tot de kwartfinales. Het werd tegen Sanne Keizer en Madelein Meppelink een spannende wedstrijd, waar de Nederlandse dames aan het einde van de set precies genoeg ruimte over hadden. Met 21-19 en 21-18 was de kwartfinale een feit.

Thriller tegen USA
Daarin trad het duo aan tegen een gevaarlijk Amerikaans duo. April Ross en Alexandra (Alix) Klineman zijn niet de minste atleten met een behoorlijk trackrecord. April Ross werd in 2009 vrij onverwachts wereldkampioen met haar toenmalige partner en huidige coach Jennifer Kessy. Daarnaast won de zilver tijdens de Olympische Spelen in Londen en vier jaar later brons in Rio. Haar grootste wapen blijkt haar service. Ze werd 5x (2011, 2012, 2015, 2016 en 2017) uitgeroepen tot FIVB Best Server. Klineman maakte pas recentelijk haar overstap naar het internationale zand, na een succesvolle indoor carrière in onder andere Brazilië (Praia Clube) en Italië (Villa Cortese & Novara). Het duo pakte begin 2018 in Den Haag tijdens hun eerste toernooi samen het goud. Sindsdien strandde het duo steeds in de kwartfinales.

Dat was ook gister niet anders. Sanne Keizer en Madelein Meppelink speelden niet overtuigend in de eerste set. Met veel lef en zelfvertrouwen won het Amerikaanse duo vrij eenvoudig de eerste set (17-21). Daarna werd het spannender. In de tweede zorgde de service aan beide kanten voor de nodige druk. Na een ware thriller sleepte Keizer/Meppelink er een derde set uit (25-23). Het sleutelwoord voor Keizer/Meppelink is al een paar weken ‘geduld’. En dat bleek ook in de beslissende set zo. Rustig speelde de Nederlanders hun Amerikaanse tegenstanders weg (15-10). 

Brazilië in de halve finales
In de finale treft Keizer/Meppelink een sterk Braziliaans duo. Barbara Seixas en Fernanda Alves zijn grote kanshebbers voor de titel met al twee toernooizege dit seizoen. De linkshandige Seixas en boomlange Alves (1.89cm) zullen de nodige weerstand bieden. De wedstrijd begint om 12:30 en is te volgen via: https://beachmajorseries.com/. Je moet wel even een account aanmaken. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.