Varenhorst en Bouter blij met elkaar

18 Jul 2018 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst zijn het Europees kampioenschap beachvolleybal met twee winstpartijen sterk begonnen. Het nieuwe duo is sowieso blij met elkaar en wil samen verder.

Varenhorst, die de afgelopen jaren met Reinder Nummerdor en Maarten van Garderen samen speelde, heeft in Jasper Bouter naar tevredenheid een nieuwe medespeler gevonden. ,,Jasper is heel sterk in de verdediging en zit hoog in zijn aanval, ik speel graag met hem samen." 

Over hun optreden van gisteravond (dinsdag) tegen Winter/Horl is de symphatieke Bouter overwegend positief. ,,We hadden een heel goed plan staan, maar de uitvoering kon op sommige vlakken nog wat beter. Zo liet ik een paar ballen die net langs de lijn vielen lopen."

Even rust
Vandaag heeft het duo een dag rust. ,,En dat betekent ook echt rust," vertelt Varenhorst. ,,Misschien gaan we wel even in het stadion wat wedstrijdjes kijken." Bouter vertelt dat het analyseren van de volgende tegenstander morgen pas begint, als 's avonds het duel tegen de Spanjaarden Herrera/Gavira op de rol staat. Groepwinst staat in deze partij op het spel, wat rechtstreekse deelname aan de achtste finales betekent. De nummer twee uit de poule moet zich nog in de tussenronde bewijzen.

Samen naar Tokyo
Varenhorst/Bouter mikt tijdens dit toernooi op een plek in de kwartfinale. ,,Komen we daar dan willen we natuurlijk wel weer meer, maar dit is ons eerste doel," vertelt Bouter, die samen met Varenhorst ook al verder kijkt: ,,Wij willen samen naar de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo!"

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.