Van Noorden blijft bij Coníche Topvolleybal Zwolle

06 Jul 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Na lang wikken en wegen is de kogel door de kerk. Ook komend seizoen zal de bijna 33- jarige speler/coach Thijs van Noorden deel uitmaken van de selectie van Coníche Topvolleybal Zwolle. 

,,Het heeft even geduurd, maar ik ben er uit. Ik ben enorm trots op wat we tot nu toe hebben neergezet en onze droomambitie blijft overeind staan. Het was geen afweging tussen wat ik het leukst vind, maar ik heb ondertussen wel een gezin dat ik moet onderhouden en dan moet je toch ook zorgen dat er voldoende brood op de plank komt. Ik heb een aantal aanbiedingen gehad. Dat zie ik dan maar als compliment. De weg die we zijn ingeslagen met dit unieke zelfsturende team is heel bijzonder en ik zou niet willen missen hoe deze reis verdergaat. Gelukkig zie ik meer dan genoeg kansen en mogelijkheden om rond dit team en de sport ook mijn gezin te kunnen onderhouden.” 

Van Noorden blijft werkzaam bij het Centre of Sports and Education in Zwolle, een combinatie van onderwijs en sport, waar hij samen met collega’s Wilfried Groothuis en Redbad Strikwerda dagelijks met ambitieuze jeugd werkt. Ook zal Van Noorden bij het RTC in Almelo de jongens onder 14 begeleiden.

Ondertussen is men bij Choníche Topvolleybal Zwolle druk bezig het team rond te krijgen. ,,Ja, maar met de teller op tien spelers staat er al een behoorlijke groep die al een aantal weken met elkaar aan het trainen is.”

Naast de komst van vijf nieuwe spelers is het ook gelukt de staf uit te breiden met Lourens van der Linden en Matt van Wezel. ,,Niemand is officieel de hoofdcoach, maar bij de wedstrijden zal Gerard van Vliet op die manier op het formulier staan. De zoektocht naar een spelverdeler blijft doorgaan en verder is er ruimte voor spelers uit het tweede team om aan te sluiten bij trainingen en wedstrijden. We zijn bijna rond met een ervaren fysieke trainster en een gedreven teammanager.” 

De selectie van Choníche Topvolleybal Zwolle bestaat momenteel uit Jelle Hilarius, Jan Willem het Lam, Jonas Mulder, Reinold Schoonhoven, Jens de Hoogh (VC Zwolle 2), Ike Hensen (Emmen ’95), Railyson Espoza (Dynamo 2), Rens Meyer (Side Out), Bert Bril (Olhaco) en Thijs van Noorden. Tobias Edskes, Hugo Noomen, Erwin Enter, Rick van Baar, Joshua Lynch en Nikita Artamonov keren komend seizoen niet terug. 

,,Verder zijn we op alle vlakken bezig om ons team verder op te bouwen. Wetenschap en innovatie passen we op alle mogelijke manieren toe om onze droomdoelen te behalen en zoeken daar ook onze partners bij. Het is bijzonder leerzaam om daaraan bij te mogen dragen vanuit je eigen kwaliteiten,” zegt Thijs van Noorden. 

De ploeg speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de Eredivisie en er zijn enkele veranderingen ten opzichte van vorig seizoen. Er wordt zeven keer tijdens thuiswedstrijden samen met de vrouwen van Regio Zwolle gespeeld. De mannen beginnen hun thuiswedstrijd om 17.00 uur en de vrouwen spelen daarna om 20.00 uur. Ook zal er voor het eerst entree geheven worden bij de wedstrijden.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.