US Amsterdam komend seizoen in de eredivisie?

19 Jun 2018 - Eline Draaisma
© Rudy Biekart

De kans is groot dat US Amsterdam dames 1 komend seizoen in de eredivisie speelt. De nummer 3 van de topdivisie heeft een officiële aanvraag ingediend bij de Nevobo. 

Nadat VC Weert geen eredivisielicentie kreeg en OBEG/Donitas besloot de vrijgekomen plek niet op te vullen, werd de vraag doorgeschoven naar US Amsterdam. De Amsterdamse ploeg had wel oren naar een plek in de eredivisie en werkte de afgelopen tijd hard aan een plan om te kunnen voldoen aan de licentie-eisen. Uiteindelijk werd dit plan goedgekeurd door de overgrote meerderheid van de vereniging, waarna US de licentie-aanvraag officieel indiende bij de bond. 

Ook is er door US hard gewerkt aan het samenstellen van een goede en eredivisie-waardige selectie. Met het stoppen van vier speelsters van het team van afgelopen seizoen, waren nieuwe versterkingen zeer welkom. Van Spaarnestad maken drie speelsters de overstap naar Amsterdan. Spelverdeelster Anne Rongen, libero Rianne Stok en passer-loper Marly Bak komen het eerste damesteam van US versterken. Vanuit het tweede komt midspeelster Sanne Kruis over. 

De licentie-aanvraag ligt nu bij de Nevobo, de bond zal nu gaan beoordelen of US de stap naar de eredivisie kan maken. Eind juni zal de Nevobo bekend maken of US de licentie krijgt. 

Bron: usvolleybal.nl

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.