Final Six komt steeds dichterbij voor Nederland

11 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Komende week wordt bij de dames de laatste poule van de nieuwe Volleyball Nations League afgewerkt. Nederland is afgereisd naar Stuttgart waar het team gaat spelen tegen Turkije, China en Duitsland. Twee overwinningen lijken voor Nederland genoeg om de Final Six te bereiken. 

Na de knappe winst op Servië afgelopen donderdag staat Oranje nu op de vijfde plek met 9 overwinningen, 3 nederlagen en 26 punten. Nederland heeft voornamelijk concurrentie van Italië, dat vorige week Nederland ook nog met 2-3 wist te verslaan, want die staan slechts één plekje lager in de stand. De Italiaanse ploeg heeft tot nu toe 7 keer gewonnen, 5 keer verloren en 21 punten. In de Volleyball Nations League geldt het aantal overwinningen als eerst, pas daarna wordt er gekeken naar de punten. Twee zeges voor Nederland lijken genoeg om zeker te zijn van de Final Six. 

Wie horen er nog meer bij de beste zes?
China is de organisator van de Final Six en is daardoor automatisch geplaatst voor de finaleronde. Omdat China nu op de zevende plek staat, gaan de eerste vijf teams uit de stand door naar de Final Six. Amerika is al zeker van een plek bij de beste zes, doordat het team tot nu toe slechts één keer verloren heeft (2-3 tegen Turkije). Ook Brazilië staat er goed voor met 10 overwinningen en 2 nederlagen. Daarachter komen Servië, Turkije en Nederland met dezelfde cijfers (9x winst, 3x verlies), maar Servië en Turkije beschikken over een beter puntentotaal (28). 

Wat kan Nederland in Stuttgart verwachten?
De eerste wedstrijd van Nederland kan meteen van cruciaal belang zijn, want dan staat de ontmoeting met Turkije op het programma. Het zal op vele manieren een bijzondere strijd worden, want Giovanni Guidetti staat als coach langs de lijn bij de Turkse ploeg. Op woensdag is Olympisch kampioen China de tegenstander, een gevaarlijk team met Zhu Ting als belangrijkste wapen. De laatste wedstrijd is de burenruzie met Duitsland, die voor eigen publiek het Nederland ongetwijfeld heel moeilijk wil gaan maken. 

Live bij Ziggo Sport
Alle wedstrijden van deze week zijn weer live te zien op Ziggo Sport. Op dinsdag en woensdag begint de uitzending om 17.30, donderdag is de wedstrijd om 20.30. Mocht Nederland de Final Six halen, dan beginnen ze daarmee op 27 juni in Nanjing. Dit zal dan ongetwijfeld ook uitgezonden worden door Ziggo Sport. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.