Kwartfinalisten eredivisie beach Leeuwarden bekend

09 Jun 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Dit weekend is het eredivisie beach circuit neergestreken in Leeuwarden. Vandaag werden er bij de heren en dames in de poulefases gespeeld, morgenochtend gaat het toernooi verder met de kwartfinales. 

De winnaars van vorige week in Utrecht, Bouter/Varenhorst en Van Iersel/Stubbe, zijn er dit weekend niet bij en dus komen er in Leeuwarden twee andere teams op het hoogste podium te staan. Bij de heren wil Brouwer/Meeuwsen revanche voor het missen van de finale van vorige week, terwijl ook het Braziliaanse duo Neilton/Harley weer mee doet. Bij de dames lijkt de strijd open te liggen dit weekend. 

Heren
Morgenochtend speelt Brouwer/Meeuwsen in de kwartfinale tegen Feenstra/Van Pruissen. De tweede kwartfinale gaat tussen Groen/Kalmeijer en Gras/Haanappel. Van der Ham/Vismans, die vandaag beide wedstrijden wonnen, staan tegenover Boermans/Haanappel. De laatste kwartfinale bij de heren wordt gespeeld tussen Neilton/Harley, die overtuigend wonnen in de poulefase, en De Cuba/Verpoorten. Neilton/Harley was vandaag in de poule al met ruime cijfers te sterk voor het duo waar ze morgenochtend opnieuw tegen spelen. 

Dames
Bij de dames staat Piersma/Stubbe in de eerste kwartfinale tegenover Van der Lecq/Zwaanswijk. Van Dijken/Werkhoven speelt morgenochtend tegen Oosterveld/De Vries. Laatstgenoemde duo werd al twee keer derde dit beachseizoen. Van Driel/Gravesteijn, die overtuigend de beste waren in hun poule, gaan morgen de strijd aan met Van Duinen/Rekar. De laatste kwartfinale gaat tussen Wouters/Ypma en Gras/Van de Velde. 

Aan het eind van de middag worden uiteindelijk de finales gespeeld. Bij de dames is de finalestrijd om 17.00, de mannen zijn een uur later aan de beurt. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.