Geoffrey van Gent naar Abiant/Lycurgus

24 May 2018 - door Reinier de Boer

De selectie van landskampioen Abiant/Lycurgus telt voor het komende seizoen inmiddels tien spelers. De contracten van Auke van de Kamp, Frits van Gestel, Dennis Borst, Sander Scheper, Hossein Ghanbari, Sam Gortzak werden onlangs verlengd en Pascal Hoogstra had een doorlopend contract. De ploeg van trainer Arjan Taaij haalde Erik van der Schaaf van Seesing Personeel/Orion. Niels de Vries maakte bekend dat hij blijft en de club haalde de 21-jarige Geoffrey van Gent, die de overstap maakt van de kersverse Topdivisionist Sportsbar Donitas.

Abiant/Lycurgus raakt tot nu toe twee spelers kwijt. Daan Nijeboer vertrekt naar Talentteam Papendal en Trifon Lapkov verlaat Abiant/Lycurgus en staat in de belangstelling van diverse clubs. 

De landskampioen haalde de 24-jarige Erik van der Schaaf van Seesing Personeel/Orion naar Groningen. Hij was de afgelopen twee seizoenen actief voor de ploeg uit Doetinchem als passer-loper. De 1.90 meter lange speler fungeerde de afgelopen jaren als passer/loper, maar hij wordt door de kampioen gehaald als libero.

De 21-jarige middenman Niels de Vries blijft bij Abiant/Lycurgus, terwijl er wel belangstelling voor hem uit het buitenland bestond, maar dat werd niet snel concreet. De Vries wil stabieler worden en volgens hem kan hij dat het best bij zijn huidige club doen. Het komende seizoen wordt zijn derde bij Abiant/Lycurgus. 

De 21-jarige Geoffrey van Gent trainde de afgelopen maanden al mee met de ploeg van Taaij en hij verkast van het net naar de Topdivisie gepromoveerde Sportsbar/Donitas naar de titelhouder uit Groningen. De 1,97 meter lange speler volleybalde vanaf zijn zevende jaar in verschillende jeugdteams van Olhaco uit Hoogeveen en speelde de afgelopen vier seizoenen in Heren 1 van Sportsbar/Donitas. ,,Ik heb vanaf januari meegetraind met Lycurgus en het is wel heel tof dat ik nu de kans krijg om voor de club te spelen. Ik kan eerst vooral veel leren. De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik al stappen gezet heb,”is zijn reactie op zijn overgang op de website van Abiant/Lycurgus. ,,Mijn doel was om ooit Eredivisie te gaan spelen. Dat gaat nu hopelijk lukken. Op termijn wil ik vooral een vaste waarde van het team worden.”Zijn trainer Arjan Taaij heeft hoge verwachtingen van de nieuweling en hij geeft aan alle vertrouwen te hebben dat Van Gent gelijk goed in het team gaat passen.

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.