Lange mannen nipt onderuit in Turkije

23 May 2018 - door Eric Roeske
(©CEV)

Oranje heeft onder leiding van bondscoach Gido Vermeulen geen vervolg kunnen geven aan de voortvarende start van afgelopen zondag tegen Slovenië. In en tegen Turkije ging Oranje nipt in vijf sets onderuit.

Bijna 6000 bloedfanatieke supporters zorgden in een volgepakte Nur Tatar Sports Hall in de plaats Van voor een ware heksenketel. Nederland kwam steeds weer terug, nam in de beslissende vijfde set zelfs even een 1-3 voorsprong maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in het Turkse team. Setstanden: 25-23, 21-25,  25-20, 20-25 en 15-12. 

De basisspelers in Turkije waren Robbert Andringa, Maarten van Garderen, Jasper Diefenbach, Michael Parkinson en Dirk Sparidans. Vermeulen startte daarnaast met Wessel Keemink en Nimir Abdel-Aziz. Vanaf de tweede set werd Parkinson gewisseld voor Tim Smit. En vanaf de vierde set kwamen Wouter ter Maat en Daan van Haarlem er in ten koste van Keemink en Abdel-Aziz.

Ondanks het verlies werd Maarten van Garderen uitgeroepen tot Man of the Match. Volleybalkrant.nl sprak hem na de wedstrijd:

Hoe verliep de wedstrijd?

,,Helaas hebben we met 3-2 verloren. Jammer omdat we hem ook konden winnen, maar ik ben over het algemeen tevreden over ons spel. We hebben een goede groep waarin iedereen z'n bijdrage levert. De Turken hadden op het eind net iets extra, ook mede door 6000 man publiek die volledig achter de thuisploeg stond. “

Je werd uitgeroepen tot Man of the Match

,,Persoonlijk gaat het inderdaad lekker en ik voel me goed in het veld. De cijfers in deze twee wedstrijden zijn inderdaad prima en hoop dit door te trekken.”

Zaterdag wacht de Oekraïne alweer in Apeldoorn

,,Oekraïne is een sterk team maar ik ben ervan overtuigd dat we die jongen thuis kunnen verslaan.”

Maakt Nederland kans op winst in deze poule?

In dit toernooi gaat inderdaad alleen de nummer 1 door naar de final four. We hebben alles nog in eigen hand. Het ligt er ook aan hoe de andere wedstrijden gaan. Op dit moment maken nog veel teams kans op de 1e plek. Het kan dus dat de laatste wedstrijd voor plek 1 is of dat het misschien daarvoor al beslist is.”

Als Nederland de finale four haalt, hoe gaat het dan verder?

,,Als je daarin de finale haalt ga je daarna door naar de final six met landen uit alle continenten. En als je die eind juni wint promoveer je naar de intercontinentale Volleyball Nations League. Dat is de oude World League waarin nu 12 teams in zitten. Die wedstrijden zijn volgend jaar.”

Heb je ook nog even vakantie?

Na dit toernooi is er gelukkig een kleine vakantie waarin we ons op kunnen laden om  halverwege of eind juli te beginnen met de voorbereiding op het WK. 

Na zaterdag speelt Nederland haar resterende drie wedstrijden als volgt: 
Woensdag 30 mei: 20.00 uur Oekraïne - Nederland (locatie: Ivano Frankivsk, Oekraïne)
Zaterdag 2 juni: 17.00 uur Nederland - Turkije (in Sliedrecht)
Woensdag 6 juni: 20.00 uur Slovenië - Nederland (locatie: Maribor, Slovenië)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.