Mannen DIO/B hebben selectie compleet

22 May 2018 - door Reinier de Boer

De Topdivisionist DIO/B heeft zich versterkt met drie nieuwe spelers. Aan het eind van het afgelopen seizoen vertrokken Thijs Homan, Jochem van Diepen, Gerben Geertsema en Jan Bakker bij DIO/B Heren 1. De nieuwkomers libero Thijs Iepema, diagonaalspeler Jesper Schut en spelverdeler Koen Verhoek sluiten aan bij de eerste selectie van trainer Edwin ten Kate. 

De nieuwe libero Thijs Iepema komt over van Veracles waar hij in de 2e divisie speelde. Trainer Edwin ten Kate is blij met zijn komst. ,,Thijs is 17 jaar (bijna 18) en barst van de ambitie. Zijn ambitie past goed bij onze club en bij wat wij met DIO/Bedum Heren 1 willen gaan neerzetten. Daarom zijn we blij dat Thijs en DIO/Bedum met ingang van nu een team gaan vormen om de ambities waar te gaan maken”, zegt Ten Kate.

Ook op de diagonaalpositie heeft de club uit Bedum versterking gekregen. ,,We hebben een mooi groeibriljant erbij gekregen: Jesper Schut,” gaat Ten Kate verder. ,,Jesper is 18 jaren jong en komt over van Lycurgus. Daar is hij de afgelopen jaren opgeklommen vanuit jeugd/Heren 4 naar het tweede herenteam. Jesper kon verschillende keuzes maken, maar heeft ervoor gekozen om bij DIO/Bedum zichzelf verder te gaan ontwikkelen om zo uiteindelijk weer stappen te kunnen maken.”

Op de spelverdelingspositie heeft DIO/B Heren 1 aanvulling gekregen in de persoon van Koen Verhoek. ,,Koen was de afgelopen jaren de stabiele factor in Heren 2 van DIO/Bedum uitkomend in de 2e divisie, maar heeft in het verleden al eerder deel uitgemaakt van het eerste herenteam van DIO/Bedum.”  

Met deze drie nieuwe spelers heeft DIO/B een selectie van elf spelers. ,,We houden onze ogen en oren natuurlijk altijd open voor verdere versterkingen, maar we kunnen de competitie in elk geval toetreden met een volle selectie die er zin in heeft en waarvan ik verwacht dat we in het nieuwe seizoen weer mooie dingen kunnen gaan laten zien,” zegt Edwin ten Kate. 

Ook in de staf zijn wat verschuivingen na het stoppen van manager Mitchel. Deze taken worden overgenomen door Harm ten Kate die afgelopen jaren assistent/coach was. De nieuwe assistent van Edwin ten Kate is Mark Leenders. Mark was afgelopen jaar als spelverdeler onderdeel van Heren 2 van DIO/Bedum en heeft jarenlang op niveau gespeeld en heeft al eerder in de rol als assistent gewerkt bij Veracles. ,,Samen met Mark gaan we kijken of we meer uit de trainingen en analyses kunnen gaan halen om de komende jaren weer stappen te gaan maken in de ontwikkeling van de volleyballers binnen DIO/Bedum,” zegt ten Kate.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.