Geen podiumplek voor Stubbe/Van Iersel

14 May 2018 - Bob Bruinenberg
Geen winst Stubbe/Van Iersel (©FiVB)

Het is Joy Stubbe en Marleen van Iersel niet gelukt hun toernooi in Lucerne winnend af te sluiten. In de kleine finale verloor het Nederlandse duo de strijd om het brons van de Amerikaanse Kelley Larsen en Emily Stockman. Tegen het Amerikaanse duo wonnen Stubbe en Van Iersel de eerste set nog, maar daarna hadden ze alsmaar meer moeite om het tempo bij te benen.

Sterke eerste set
Het duo verloor zaterdag in de halve finales van het Chinese topduo Wang/Xia en moest zondag strijden voor hun eerste podiumplek als duo. Kelley Larsen en Emily Stockman hebben weinig ervaring op de World Tour en gingen sterk van start. In de eerste set liep Stubbe/Van Iersel vrij snel tegen een achterstand aan. Het Amerikaanse duo speelde onverwacht volleybal door veel tweede ballen door te slaan. Pas aan het einde van de eerste set op 19-17 was het een sterk verdedigende Marleen van Iersel die het duo op voorsprong bracht. Een killblock van Stubbe verzilverde het setpunt (21-19).

Ook in de tweede set ging het gelijk op tussen de teams. Halverwege de set slopen er steeds meer onzuiverheden in het spel van de Nederlanders. Larsen/Stockman kreeg vleugels en stoomde door naar de setwinst (17-21). In de allesbeslissende set was het ritme bij Stubbe/Van Iersel zoek en daar maakte hun tegenstander gretig gebruik van. Binnen no-time stond er 9-15 op het scorebord, met brons voor de uitzinnige Amerikanen. Een goed toernooi voor Joy Stubbe en Marleen van Iersel, maar er had meer in gezeten.Australische winnaars
De toernooiwinst ging naar het Australische duo Mariafe Artacho/Taliqua Clancy. De Australische dames waren in twee sets veel te sterk voor Fan en Xia, die in hun halve finale van Stubbe/Van Iersel wonnen. Het betekent alweer de derde toernooizege voor Artacho/Clancy van dit seizoen. John Mayer en Trevor Crabb wonnen een eenzijdige mannenfinale van de Serviërs Lazar Kolaric en Stefan Basta: 21-10, 21-16.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.