Oranje dames starten met Volleyball Nations League

14 May 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het clubseizoen is pas net voorbij, maar de Oranje dames zijn alweer een tijdje bezig met de voorbereidingen op de zomer met het nationale team. Vanaf morgen begint het voor Nederland met de eerste poulefase van de Volleyball Nations League in Jekaterinenburg, Rusland. 

Dit jaar is er geen World Grand Prix meer, maar gaan de nationale teams spelen in de Volleyball Nations League. Hierin spelen 16 landen allemaal minimaal één keer tegen elkaar. De teams spelen in vijf weken in vijf verschillende poules over de hele wereld om een plekje te veroveren bij de 'Final Six'. De beste vijf landen en de organisator van de Final Six gaan dan uiteindeilijk om de medailles spelen. 

Voor de Oranje dames begint de VNL met een poule in Rusland en wordt er gespeeld tegen Thailand, Argentinië en het thuisland. Nederland begint morgen om 13.30 (Nederlandse tijd) tegen Thailand, woensdag wordt er om 13.30 tegen Argentinië gespeeld en de eerste poule wordt donderdag afgesloten met een wedstrijd tegen Rusland om 16.00. 

Nika Daalderop is wel met de groep mee gereisd naar Rusland, maar zal door haar enkelblessure in deze eerste ronde nog niet in actie komen. Tijdens de tweede ronde, die in Japan wordt gespeeld, zal zij de plek van Nicole Oude Luttikhuis overnemen. Voor Robin de Kruijf, die ook nog herstellende is van een blessure, lijkt de VNL nog te vroeg te komen. Zij richt zich nu op het WK in Japan, wat eind september begint. De selectie van bondscoach Jamie Morrison voor de eerste poule bestaat uit de volgende speelsters: 

Naam Positie
Laura Dijkema Spelverdeelster
Britt Bongaerts Spelverdeelster
Lonneke Sloetjes Diagonaal
Celeste Plak Passer-loper
Maret Balkestein-Grothues Passer-loper
Anne Buijs Passer-loper
Marrit Jasper Passer-loper
Nicole Oude Luttikhuis Passer-loper
Yvon Beliën Midden
Nicole Koolhaas Midden
Tessa Polder Midden
Juliët Lohuis Midden
Kirsten Knip Libero
Myrthe Schoot Libero

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.