Sliedrecht Sport strikt toptalent Sarah van Aalen

23 Apr 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Sarah van Aalen maakt de overstap van Talent Team Papendal naar landskampioen Sliedrecht Sport. De talentvolle spelverdeelster vervangt Lisa Vossen, die een stapje terug doet en bij VCN gaat spelen. 

Van Aalen speelde de afgelopen twee seizoenen voor het Talent Team en speelt ook bij Jong Oranje. Bij beide teams is ze een onbetwiste basisspeelster en heeft ze ook de rol van aanvoerder. Op de site van de club zegt de nieuwe hoofdtrainer Vera Koenen: "Met Sarah voegen we hét talent op het gebied van spelverdeling aan onze selectie toe. Ik ben daar erg blij mee. Niet alleen een versterking voor Sliedrecht, maar maar ook een goede stap voor haar om nog niet naar het buitenland te gaan." De 18-jarige Van Aalen kijkt uit naar het spelen voor Sliedrecht: "Ik ben super blij dat ik bij Sliedrecht de volgende stap kan maken. Sliedrecht Sport is een club met veel sfeer, een mooie hal en veel publiek. Ik heb er veel zin in en hoop dat we ook in het nieuwe seizoen prijzen gaan pakken.”

De landskampioen maakte ook bekend dat Ana Rekar, Florien Reesink, Esther Hullegie, Fleur Savelkoel en Christie Wolt volgend seizoen bij het team blijven. Er wordt afscheid genomen van Lisa Vossen en Carlijn Oosterlaken. Vossen kiest ervoor om de focus meer op haar studie te leggen en zal komend jaar gaan volleyballen bij VCN uit Capelle aan den IJssel, die uitkomen in de topdivisie. Voor Oosterlaken lukt het niet meer om spelen bij Sliedrecht te combineren met wonen en werken in Apeldoorn. Ze kiest er daarom voor niet verder te gaan bij Sliedrecht. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.