Knappe zege voor Coolen-Alterno op Sliedrecht

15 Apr 2018 - Eline Draaisma
© Rudy Biekart

Coolen-Alterno heeft zich vandaag een uitstekende dienst bewezen door in drie sets koploper Sliedrecht Sport te verslaan. De ploeg uit Apeldoorn steeg met deze overwinning naar de tweede plaats in de stand met evenveel punten als Sneek en ééntje meer dan Zwolle. In de Twentse derby, tussen Eurosped en Set-Up '65, was het Eurosped dat als winnaar uit de bus kwam. 

Voor Sliedrecht stond er niks meer op het spel, terwijl er voor Coolen-Alterno nog een heleboel te halen viel. De teams deden in de eerste twee sets niet veel voor elkaar onder, maar was het de thuisploeg die met twee keer 25-22 een 2-0 voorsprong pakte, wat in ieder geval voor het tweede puntverlies van Sliedrecht in de kampioenspoule zou zorgen. Voor Coolen-Alterno waren de drie punten het belangrijkst en hoopte het team de goede lijn door te kunnen trekken in de derde set. De normaal zo stabiele ploeg van Matt van Wezel ging in set drie meer fouten maken en liet niet merken het duel nog te kunnen doen kantelen. De dames uit Apeldoorn profiteerden van het mindere spel van de bezoekers en gingen er via 25-19 in set drie met een 3-0 overwinning vandoor en dichtten Sliedrecht zo de eerste nederlaag van de kampioenspoule toe. 

Eurosped wint Twentse derby
Eurosped was in eigen huis in vier sets te sterk voor Springendal Set-Up '65. In de laatste Twentse derby van het seizoen was het Eurosped dat heel goed aan de wedstrijd begon. Met flinke servicedruk gingen de eerste twee sets vlot naar de thuisploeg (25-11 en 25-16). De gasten gingen in set drie beter spelen, terwijl bij Eurosped de scherpte ontbrak (19-25). Set-Up '65 leek op een vijfsetter af te stevenen, maar een inhaalrace van de ploeg uit Vroomshoop zorgde ervoor dat de wedstrijd alsnog in vier sets eindigde. 

Spannend einde kampioenspoule
Coolen-Alterno heeft nu de tweede plek in handen met 18 punten. Sneek staat daar vlakachter met hetzelfde aantal punten, maar de Apeldoornse ploeg heeft een beter setgemiddelde. Regio Zwolle Volleybal staat vierde met 17 punten. Komende woensdag lijken Sneek en Alterno in een onderling duel uit te gaan maken wie naar de finale gaat. De wedstrijd word om 20.00 in Sneek gespeeld. Zwolle kan toekijken hoe de twee teams het er vanaf brengen, want zij spelen pas zondag uit tegen Eurosped. De Zwolse ploeg kan alleen nog naar de finale als Sneek met 3-2 wint en het team zelf met 0-3 of 1-3 Eurosped verslaat. Het wordt in ieder geval een spannende laatste speelronde.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.