Abiant Lycurgus slaat eerste slag

15 Apr 2018

Abiant Lycurgus heeft in de jacht naar titelprolongatie de eerste slag geslagen. Zondagmiddag werd in de eerste play-off finale Seesing Personeel Orion in het Alfa-college Sportcentrum met 3-1 verslagen (25-21, 16-25, 25-20 en 27-25). Aanstaande zaterdag is in Doetinchem de tweede finale in de best-of-five reeks.

Het publiek liet het gek genoeg afweten. Slechts vierhonderd fans waren getuige van de achtste confrontatie tussen Abiant Lycurgus en Orion dit seizoen. De supporters die er wel waren zorgden voor veel sfeer. In de eerste set ging Abiant Lycurgus weifelend van start. Seesing Orion nam een 6-2 voorsprong, maar gaandeweg werd de nadelige marge weggewerkt.. Een ace van Mora Sabaté betekende een 11-10 voorsprong. Daarna ging het gelijk op tot 18-18. Vervolgens waren het een tactische bal van Van Gestel ,een netfout en een score van Wytze Kooistra die voor de beslissende marge zorgden; 21-18. Twee knallen van Lapkov deden de rest, waarna een killblock van De Vries setwinst betekende; 25-21.

In de tweede set liep de thuisploeg achter de feiten aan. Via 8-12, 14-20 werd het 16-25.  Joris Marcelis blokte namens Orion het setpoint tegen de grond; 16-25.  Een 4-0 voorsprong via onder meer Kooistra en Borst vormde de inleiding op het beeld van de set. Een score van Lapkov betekende een maximale voorsprong van zeven punten; 12-5. De gasten kwamen nog wel een paar punten dichterbij, maar er was altijd sprake van controle over de wedstrijd bij Abiant Lycurgus. Kooistra via een blok en Marcelis (die uit sloeg) zorgden voor een 2-1 voorsprong in sets.

Een 7-3 voorsprong aan het begin van set 4 duidde erop dat het een gemakkelijke 3-1 zege zou worden kunnen worden voor Lycrugus. Het werd toch nog spannend, omdat een 12-7 voorsprong niet aan de thuisploeg besteed was. Het verschil verdween als sneeuw voor de zon. Vanaf 13-13 was het weer een echte wedstrijd. Geen spektakelstuk, omdat daarvoor het niveau niet goed genoeg was en er teveel dingen fout gingen. Abiant Lycurgus bleef steeds aan de goede kant van de score en een blok van Sabaté betekende het eerste matchpoint. Dit werd tenietgedaan door een fout serve van Lapkov. Een succesvol blok leidde het tweede matchpoint in. Toen Dik Heusinkveld de bal over het blok sloeg, was het duel beslist: 27-25.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.