1BH: VCN overtuigend kampioen!

27 Mar 2018 - Rolan de Visser
© VCN

VCN heeft de titel binnen! De Capellenaren wisten het heft in eigen handen te houden door met 3-1 te winnen van Next Volley Dordrecht. De Capelse brigade begon nerveus aan de eerste set, waardoor Dordrecht prompt de eerste set won. Hierna stelde de ploeg van Ferry van Hal weer scherp en won vervolgens de drie laatste sets. Enkel in de laatste set werd het nog spannend, maar na een foutservice van Next Volley kon de champagne ontkurkt worden en barstte het feest los. De Capellenaren hebben sinds speelronde 1 bovenaan gestaan, en hebben de koppositie niet meer afgestaan. Al met al de terechte kampioen!

Vlak onder VCN is de strijd nog niet gestreden: VC Voerendaal en Inter Rijswijk zijn verwikkeld in een innige strijd om de tweede plek. Afgelopen weekend liet Inter Rijswijk VV Utrecht een punt meenemen uit de Marimbahal, waardoor het Rijswijkse puntenaantal op 64 uit negentien wedstrijden staat. VC Voerendaal liet VC Krimpen puntloos naar huis gaan, waardoor ook de Limburgers 64 punten uit negentien wedstrijden hebben. Beide ploegen spelen nog tegen Velo en Next Volley Dordrecht. Daarnaast speelt Inter Rijswijk nog tegen Sliedrecht Sport en VCV tegen Utrecht. Gezien dit programma, heeft Voerendaal een op papier makkelijker einde van de competitie. Maar Utrecht uit blijft een lastige pot…

Verder is het nog steeds spannend in de onderste regionen. Zoals eerder vermeld wist VC Krimpen geen punten te pakken, terwijl directe concurrenten VV Utrecht en Next Volley een punt konden optellen aan het saldo. VC Krimpen zit Next Volley Dordrecht met één punt verschil op de hielen, terwijl VV Utrecht losstaat met drie punten. Volgende week ontvangen de Krimpenaren Peelpush thuis in de Boog, terwijl de Domstedelingen VC Voerendaal ontvangen. Next Volley Speelt in de Dijk tegen Inter Rijswijk.

Sliedrecht Sport ging verrassend onderuit in Veghel. De Baggeraars kwamen met 2-1 achter maar wisten de vierde set te grijpen. Skunk wist in de beslissende set de wedstrijd te beslissen met 15-11.
Zaanstad tegen Velo eindigde in een 3-1 overwinning voor de Noord-Hollanders. Beide teams zijn officieel nog niet veilig, maar hebben een redelijke voorsprong op de degradatiekandidaten.
Tenslotte werd er in Meijel door de plaatselijke volleybalvereniging gespeeld tegen het Houtense Taurus. In een vijfsetter wist Taurus het onderste uit de pot te halen en namen zodoende drie punten mee uit Limburg.Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.