Seesing Orion zet grote stap richting finale

25 Mar 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Er is nog niks beslist in de kampioenspoule, maar de kans wordt wel steeds groter dat de finale net als vorig seizoen zal gaan tussen Abiant Lycurgus en Seesing Personeel Orion. De Doetinchemmers deden uitstekende zaken door in de zevende ronde van de kampioenspoule met 3-1 te winnen van de regerend landskampioen: 25-18, 22-25, 26-24, 25-22.

Lycurgus had eerste plaats veilig kunnen stellen en dat is niet onbelangrijk, want die geeft recht op het thuisvoordeel in de finale. Maar Orion wist na de zes nederlagen van dit seizoen tegen de Groningers (1 x supercup, 2x beker en 3 x competitie) eindelijk van de grote rivaal te winnen (25-18, 22-25, 26-24 en 25-22).

Dit betekent zelfs dat Orion met 22 punten uit 7 wedstrijden de koppositie overneemt. De ploeg van coach Arjan Taaij heeft 20 punten uit 6 duels, maar nog de veelbesproken inhaalwedstrijd tegen Draisma Dynamo voor de boeg.

,,Dit  was een goede les voor ons’’, zegt Taaij op de website van Lycurgus.  ,,Het is nog lang geen gelopen race. Als we dat al denken dan kan die gedachte in de prullenmand. Een groot deel van de spelers was er niet klaar voor. De derde set hadden we kunnen winnen, maar we maakten ook in die fase te veel verkeerde keuzes. We waren over de hele wedstrijd te slordig en onrustig.’’

Orion was na de week waarin het aanstaande vertrek van trainer Redbad Strikwerda bekend werd gemaakt uitstekend op dreef. Joris Marcelis speelde weer eens één van zijn betere wedstrijden en kwam tot 24 punten. Ook middenaanvaller Michael van Zeist was bijzonder productief.

Draisma Dynamo pakt de volle buit tegen Advisie/SSS (3-1) maar is niet meer zo kansrijk voor de finale, zelfs niet wanneer komende woensdag in Doetinchem van Orion wordt gewonnen.

Toch is er officieel nog niks beslist, al moet er in de komende weken veel verrassends gebeuren om er voor te zorgen dat  Lycurgus en Orion niet voor de derde achtereenvolgende keer in de finale gaan strijden om de landstitel.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.